Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ДИПЛОМ / Vstup

.docx
Скачиваний:
35
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
25.05 Кб
Скачать

5

ВСТУП

Актуальність теми. За умов реформування економіки України та виходу на ринкові засади розвитку, набуття підприємствами економічної самостійності ставить особливий наголос на питання, пов'язані з формуванням, обліком та оцінкою витрат господарської діяльності. Вирішення відповідних завдань являє собою передумову підвищення ефективності господарювання, створення системи інформаційного забезпечення загального менеджменту підприємства, науку та використання резервів удосконалення підприємницької діяльності. Отже,розробка ефективності системи управління витратами виступає одним з найважливіших завдань, на які мають бути спрямовані наукові та прикладні дослідження.

Постійне зростання суми та питомої ваги адміністративних витрат у загальній сумі витрат лісогосподарських підприємств обумовлює необхідність пошуку оптимальних методик їх формування та оцінки, адаптованих до потреб керівництва та інших користувачів економічної інформації. Вдосконалення бухгалтерського, управлінського обліку і аудиту адміністративних витрат лісогосподарських підприємств, механізму їх формування і оцінки є складовою подальшого вдосконалення процесу управління господарською діяльністю підприємств у ринкових умовах та покращення їх фінансових результатів.

Організацію та розвиток фінансового і управлінського обліку адміністративних витрат, механізм їх формування та оцінки досліджували у своїх працях вітчизняні і зарубіжні вчені М. Білуха, І. Бланк, О. Бородкін, Ф. Бутинець, С. Голов, З. Гуцайлюк, В. Єфименко, М. Кужельний, В. Лінник, Є. Мних, М. Пушкар, В. Рудницький, В. Сопко, Б. Усач, М. Чумаченко, В. Швець, С. Шкарабан, І. Басманов, В. Івашкевич, В. Палій, Я. Соколов, Дж. Рісс, Дж. Фостер, К. Друрі, Д. Хігінс, Ч. Хорнгрен, П. Фрідман та інші. Разом з ним, певні організаційно – методичні особливості формування та оцінки адміністративних витрат потребують конкретизації у галузевому аспекті. До таких особливостей належать: уточнення сутності та складу адміністративних витрат; вирішення проблем, пов'язаних з їх розподілом для потреб управлінського обліку; організація системи оцінки витрат за центрами відповідальності та місцями їх виникнення.

Недостатнє висвітлення у науковій літературі зазначених аспектів та дискусійність окремих положень у сфері організації управління адміністративними витратами обумовили вибір теми випускної роботи.

Обрана тема повністю відповідає проблемам напряму підготовки «Економіка підприємства».

Метою роботи є обгрунтування теоретичних положень і практичних рекомендацій щодо удосконалення процесу формування та оцінки адміністративних витрат підприємства, а також визначення напрямів їх оптимізації.

Відповідно до поставленої мети в роботі передбачено вирішення таких основних задач:

- проаналізувати економічну сутність адміністративних витрат, їхвиди та значенняу господарській діяльності підприємства;

- дослідити організаційно-економічний механізм формування адміністративних витрат;

- дослідити методичні засади оцінки адміністративних витрат;

- охарактеризувати нормативно-правове регулювання відносин у сфері формування та оцінки адміністративних витрат;

- оцінити вітчизняний та зарубіжний досвід у сфері формування адміністративних витрат;

- надати організаційно-правову характеристику ДП «Малинське лісове господарство» як суб’єкту господарювання;

- провести діагностику фінансово-економічної діяльності підприємства;

- проаналізувати економічний механізм формування та оцінки адміністративних витрат на прикладі ДП «Малинське лісове господарство»;

- обґрунтувати напрями оптимізації адміністративних витрат підприємства;

- проаналізувати стан охорони праці на ДП «Малинське лісове господарство».

Об'єктом випускної роботи виступає процес формування адміністративних витрат на підприємстві ДП «Малинське лісове господарство».

Предметом випускної роботи є теоретичні, методичні та прикладні аспекти формування та оцінки адміністративних витрат.

Методи дослідження базуються на загальних економічних положеннях щодо сутності і ефективності формування адміністративних витрат підприємств. У процесі дослідження застосовувалися загальноприйняті в економічній науці методи вивчення: абстрактно-логічний, статистично-економічний, системного аналізу, група методів економіко-математичного моделювання. Основу дослідження склали наукові праці вітчизняних і зарубіжних учених, в яких висвітлені фундаментальні положення щодо формування та оцінки адміністративних витрат підприємства.

Інформаційними джерелами виступили матеріали державної статистичної та фінансової звітності, які характеризують результати роботи підприємств, науково-методичні розробки вітчизняних та зарубіжних вчених, нормативно-правові акти, фахові періодичні видання. Практичне значення одержаних результатів полягає у використанні їх метою вдосконалення процесу формування та оцінки адміністративних витрат, що дозволяють внутрішнім користувачам оптимізувати управлінські рішення й дасть можливість об'єктивно оцінювати роботу підприємства та його структурних підрозділів щодо управління адміністративними витратами. Науково-методичні та прикладні розробки щодо удосконалення процесу управління адміністративними витратами можуть бути використанні у практиці господарювання вітчизняних підприємств.

Практичне значення одержаних результатів полягає в можливості їх використання для подальшого розвитку підприємства ДП «Малинське лісове господарство». Ефективне управління адміністративними витратами визначають їх раціональним формуванням на підприємстві лісової галузі.

Структура випускної роботи. Випускна робота складається зі вступу, 3-х розділів, висновків, списку використаних літературних джерел, додатків.

Основний зміст роботи викладено на 108 сторінках друкованого тексту. Робота містить 24 таблиць та 5 рисунків. Список використаних літературних джерел налічує 89 найменування. Робота містить 6 додатків.

Соседние файлы в папке ДИПЛОМ