Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка заочне УП.doc
Скачиваний:
24
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
465.92 Кб
Скачать

Тема 12. Формування і розвиток проектної команди

Формування команди проекту.Поняття команди проекту. Врахування цілі проекту при формуванні команди. Стадії життєвого циклу команди проекту. Аналіз і оцінка заінтересованих осіб. Переговори та попереднє призначення. Заходи щодо відбору персоналу. Вимоги до менеджера проекту. Оптимізація біхевіоральної структури персоналу проекту. Роботи з формування команди. Аналіз ролей членів команди (тест Белбіна).

Управління конфліктами в проекті.Поняття конфлікту та управління ними. Позитивні та негативні сторони конфлікту. Критичні області поведінки персоналу в процесі виконання проекту. Класифікація конфліктів. Причини конфліктів. Розв’язання конфліктів. Попередження деструктивних конфліктів. Стратегія менеджера для запобігання конфліктів. Методи та моделі управління конфліктами.

Лідерство і мотивація в команді.Лідерство: визначення, фактори, стиль лідера, його сила. Організаційна культура проекту. Мотивація окремих виконавців та груп. Основні теорії мотивації: змістовні та процесійні. Трансформування системи винагород та визнання.

Розвиток команди.Поняття професійного розвитку. Управління розвитком команди. Стадії розвитку команди. Організація зворотного зв'язку в команді. Навчання членів команди, удосконалення індивідуальних навичок членів команди. Методи навчання персоналу у проекті. Навчання поведінці в команді.

Тема 13. Програмне забезпечення процесу управління проектом

Автоматизація робіт з управління проектами. Об'єктивна необхідність використання комп'ютерної техніки в процесах управління проектами. Спеціальні функції управління проектами, що підлягають автоматизації. Вимоги щодо постановки задач з автоматизації робіт з управління проектами.

Пакети прикладних програм для управління проектами. Комплексні пакети програмного забезпечення для інвестиційної, комерційної та виробничої діяльності (MS Excel, Project Expert, 1С:Предприятие). Вузькоспеціалізовані комп'ютерні програми для управління проектами (MS Project, Sure Trak Project Manager, Primavera Project Planner, Expedition, CA-Super Project, ін.). Особливості поєднання елементів програмного забезпечення різного спрямування і рівня інтеграції.

Універсальні автоматизовані таблиці і графіки.Можливості використання пакета Excel для планування і контролю реалізації проектів. Матриця фінансових показників проекту. Розробка діаграм Ганта. Графіки динаміки економічних показників проекту. Вибір оптимального значення IRR. Узагальнені розрахункові форми бізнес-плану. Матриця фінансово-економічного стану підприємства.

Комп'ютерний пакет «Project Expert».Призначення і склад програмного забезпечення. Основні функції пакета. Побудова моделі проекту. Визначення потреби в ресурсах. Аналіз фінансових показників проекту. Аналіз даних про поточний стан проекту в процесі його реалізації.

Використання програми Microsoft Project в управлінні проектами. Загальна характеристика та особливості програми Мicrosoft Project. Планування основних параметрів проекту за допомогою програми. Планування людських ресурсів, витрат за проектом. Контроль і аналіз виконання проекту. Складання звітів за проектом. Створення зв'язку між проектами.