Скачиваний:
38
Добавлен:
19.02.2016
Размер:
71.17 Кб
Скачать

23. Метод симетризації поліпшення якості ПВП

Метод симетризації застосовується для порушення зв’язку ПВП з первісним алгоритмом, або для поліпшення первісної ПВП і полягає у наступному.

Нехай - первісна двійкова псевдовипадкова послідовність з незалежними елементами, в якій порушено умову рівноймовірності: ; , де , .

За допомогою наступних (або еквівалентних) перетворень первісна послідовність перетворюються до виду: , якщо ; , якщо ; - у інших випадках. Таким чином, розглядаємо пари бітів, що не перетинаються, і робимо заміну: , , , .

З послідовності відкинемо значення . В результаті, отримуємо двійкову послідовність . Підрахуємо розподіл ймовірностей елементів послідовності .

Оскільки , то після відкидання значень отримуємо двійкову послідовність з рівноймовірним розподілом. Підкреслимо, що цей результат використовує умову щодо попарної незалежності елементів первісної послідовності. Крім того, чим більше відхиляється від 0,5, тим більше скорочується довжина . Але у випадку, коли первісна послідовність є результатом шифроперетворення, обидва ці недоліки практично відсутні.

Соседние файлы в папке Білети_відпові_БСДМ