Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Grammatik 2014.doc
Скачиваний:
840
Добавлен:
17.02.2016
Размер:
1.75 Mб
Скачать

162. Übersetzen Sie ins Deutsche:

a) 1. У дитинстві він жив у Львові. 2. Мама спекла на мій день народження пиріг. 3. Диван ми поставили поруч зі столиком. 4. На пошті Олена купила листівку й відіслала її своїй подрузі. 5. Ми довго шукали це слово в словнику. 6. Всі вже зібралися в залі. 7. Учора я не ходив гуляти, я вчив претерит. 8. Учитель пояснював правило дуже добре, ми його уважно слухали. 9. Я відпочивав на вихідних у моєї тітки в селі. 10. Учителька повторила своє питання ще раз. 11. Улітку мій тато і я будували будинок у селі. 12. Ти сьогодні не голився? 13. Для перекладу цього тексту Марії потрібен був словник. 14. Хтось постукав, і я відчинив двері. 15. Дідусь подарував онуку велосипед. 16. Учора ви відповідали не дуже добре. 17. Ми раділи вчора хорошій погоді. 18. Він не помітив у своєму диктанті дві помилки.

b) 1. Вони отримали вчора листа й дуже зраділи. 2. Мій тато знаходився у Бремені два дні, потім він поїхав до Франкфурта. 3. У Дрездені ми були лише чотири години, ми відвідали відому картинну галерею. 4. На перерві учні вибігли на подвірʼя й грали в мʼяч. 5. Хайнц прочитав цю книгу, але вона йому не сподобалась. 6. Чому ви не прийшли, я на вас довго чекав. 7. На вулиці я побачив Моніку, але вона мене не помітила й пройшла мимо. 8. Про що він розповідав? Я запізнився й нічого не чув. 9. Учитель увійшов у клас і привітався з учнями. 10. Цієї зими часто йшов сніг. 11. Учора я був черговий у класі, я рано прийшов у школу й привів аудиторію в порядок. 12. Ви сьогодні добре попрацювали, усі читали й перекладали швидко й правильно.

c) 1. У мене ще ніколи не було такого друга. 2. На уроці географії учні дізналися багато цікавого про природу Німеччини 3. Мої батьки сьогодні працювали й тому не прийшли на збори. 4. Відому драму «Фауст» створив великий німецький поет Йоганн Вольфганг Гете. 5. У неділю Лотта святкувала день народження, вона запросила багато гостей. 6. Дитина бігла дуже швидко й упала. 7. На столі стояла ваза й мама поставила туди квіти. 8. На вулиці стало темно й у будинках запалили світло. 9. Дівчина принесла декілька книг для своєї подруги. 10. Ви повинні були прочитати цей текст і виконати вправи.

163. Setzen Sie die richtigen Verben im Präteritum ein.

Tom und Tobias

Tobias r….. seinen Freund an: „Kommst du nachher auf den Bolzplatz?“

Dann z…. er seine Fußballschuhe an und r……. seiner Mutter zu: „Ich bin mit Tom draußen und komme um 6 zurück !“

Er n……… noch seine Jacke mit und l…….. so schnell er konnte zum Treffpunkt.

Tom h...... einen Ball und eine Flasche Wasser dabei, aus der die beiden Freunde erst einmal tr………. , bevor sie zu kicken beg………… .

Als sie später zurück g…………. , schl….. Tom vor: „Wollen wir morgen ins Schwimmbad gehen? Ich bin schon lange nicht mehr geschwommen .“

Tobias w...... einverstanden, wollte aber vorher noch seine Mutter fragen.

Als er oben in der Wohnung angekommen war, b...... er sie gleich: „Bitte, Mama, lässt du mich morgen ins Schwimmbad gehen ? Ich räume auch vorher mein Zimmer auf.“

So ein Versprechen hatte sie schon lange nicht mehr gehört. Sie lachte und sagte: „Ja, wenn das so ist, bin ich natürlich einverstanden!

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]