Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
564.22 Кб
Скачать

64

ПЛАН

ВСТУП

РОЗДІЛ І. ГАЛУЗЕВІ ОСОБЛИВОСТІ ОБЛІКУ НА ДП СЛАП «ЛЮБЕШІВАГРОЛІС»

    1. 1.1.Загальне ознайомлення з підприємством та його бухгалтерською службою

    2. 1.2. Рахунки бухгалтерського обліку на досліджуваному підприємстві

    3. 1.3. Використання подвійного запису на ДП СЛАП «Любешівагроліс»

    4. 1.4. Порядок документування операцій в бухгалтерському обліку на підприємстві

    5. 1.5. Методи оцінки бухгалтерського обліку

    6. 1.6.Методи калькулювання собівартості готової продукції

    7. 1.7. Форми фінансової, статистичної, податкової звітності на ДП СЛАП «Любешівагроліс»

РОЗДІЛ ІІ. ВНУТРІШНІЙ ТА ЗОВНІШНІЙ КОНТРОЛЬ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА

2.1. Організація внутрішнього контролю на ДП СЛАП «Любешівагроліс» 2.2. Зовнішнй контроль діяльності підприємства

РОЗДІЛ ІІІ. ОРГАНІЗАЦІЯ АУДИТУ НА ДП СЛАП «ЛЮБЕШІВАГРОЛІС»

3.1. Оцінка внутрішнього ризику, як складової аудиторського ризику

3.2. Оцінка ризику контролю на досліджуваному підприємстві

3.3. Оцінка аудиторського ризику на ДП СЛАП «Любешівагроліс»

3.4. Планування аудиторської перевірки

3.5. Перевірка фінансової звітності

3.6. Оформлення результатів аудиту

РОЗДІЛ ІV. ЕКОНОМІЧНИЙ АНАЛІЗ АКТИВІВ, ЗОБОВ”ЯЗАНЬ, ВЛАСНОГО КАПІТАЛУ, ДОХОДІВ І ВИТРАТ ДП СЛАП «ЛЮБЕШВАГРОЛІС»

ВИСНОВКИ

ДОДАТКИ

ВСТУП

Фахова практика з бухгалтерського обліку та аудиту є продовженням навчального процесу і важливим етапом у підготовці фахівців.

Мета фахової практики - ознайомлення з організацією ведення бухгалтерського і фінансового обліку та обліковою політикою на підприємстві, проведення та оцінка аудиторських перевірок, здійснення економічного аналізу калькулювання собівартості готової продукції, вивчення виконання облікових, контрольних і аналітичних робіт.

Для досягнення поставленої мети ми провели ряд послідовних дій, передбачених організацією практики, а саме:

  • вивчено діючі інструктивні матеріали з організації бухгалтерського і фінансового обліку у ДП СЛАП «Любешівагроліс»;

  • ознайомлення з кваліфікаційним складом облікової служби і розподілом обов‘язків між бухгалтерами ДП СЛАП «Любешівагроліс»;

  • проаналізовано правильність складання і виконання графіка документообігу на підприємстві;

  • вивчено оцінку, калькуляцію продукції, яку виробляє долсліджуване підприємство;

  • здійснено аналіз складання фінансової, статистичної, податкової форм звітності;

  • досліджено організацію внутрішнього та зовнішнього контролю ДП СЛАП «Любешівагроліс»;

  • проведення аудиторської перевірки і розрахування аудиторського ризику на досліджуваному підприємстві;

  • виконано аналіз калькулювання собівартості готової продукції.

При вирішенні поставлених цілей ми керувалися даними ДП СЛАП «Любешівагроліс», яке спеціалізується на переробці і заготівлі деревини.

Звіт про проходження виробничої практики виконано __сторінках , має ___ таблиць, ___ додатків.

Розділ і. Галузеві особливості обліку на дп слап «любешівагроліс»

1.1.Загальне ознайомлення з підприємством та його бухгалтерською службою

Любешівське спеціалізоване лісогосподарське агропромислове підприємство, знаходиться за адресою 44200, Волинська обл., Любешівський район, смт. Любешів, вул. Незалежності, буд.1. Створене відповідно до вимог Лісового кодексу України, Законів України „Про власність”, „Про підприємництво”, „Про підприємства в Україні”, „Про зовнішньоекономічну діяльність”, на основі державної власності, з метою більш повного задоволення потреб суспільства в товарах народного споживання, в продукції виробничо-технічного, а також сільськогосподарського призначення, різноманітних послугах і отримання прибутку.

ДП СЛАП «Любешівагроліс» організоване 4 квітня 1977 року, на базі лісів 20 колгоспів і 2 радгоспів у межах 20 сільських та селищної ради. Лісогосподарське підприємство створене з метою раціонального використання лісових ресурсів та кращого ведення лісового господарства.

Основними напрямками діяльності підприємства є: розвиток лісового господарства і лісопромислового виробництва; комплексне ведення лісового господарства згідно матеріалів лісовпорядкування за рахунок державних коштів; оптова торгівля деревиною; лісопильне та стругальне виробництво; заготівля і переробка лісо деревини та її відходів, заготівля соків, збирання лікарських рослин.

Главою підприємства є – його директор, який і приймає усі рішення щодо діяльності підприємства.

У підпорядкуванні директора Любешівського знаходяться виробничий відділ, відділ економіки та планування, відділ кадрів, бухгалтерія, відділ збуту, відділ лісового господарства, автопарк, база лісокомплексу.

Джерелом формування фінансових ресурсів підприємства є прибуток (дохід), амортизаційні відрахування, кошти, одержані від продажу цінних паперів, безоплатні або благодійні внески членів трудового колективу.

Любешівський лісгосп здійснює зовнішньоекономічну діяльність згідно з чинним законодавством України і співпрацює із країнами за кордоном.

На 01.01.2011р. площа ДП СЛАП «Любешівагроліс» становить 22266 га, у складі 6 лісництв, що мають у своєму складі 6 майстерних дільниць.

Нині лісовий фонд підприємства розташований у межах 16 сільських та селищної ради, на території яких функціонує 23 сільськогосподарських кооперативи. З 1977р. по 2003р. було проведено 3 лісовпорядкування

У зоні діяльності підприємства лісова галузь є однією з провідних. В 1977 році обсяг лісовпорядкування з усіх видів рубок становив 23, 7 тис.м. кубічних. ліквідованої деревини, в т.ч. 11 тис. м. кубічних відрубок головного користування.

Таблиця 1.1.

Структура підприємства представлена в табл. 1.1.

Назви лісництв

Загальна площа

Місцезнаходження контор лісництв

Гірківське

6036

с. Гірки

Любязівське

2694

с. Любязь

Бихівське

2890

с. Бихів

Любешівське

4335

смт. Любешів

Березичівське

3715

с. Нові Березичі

Залізницьке

2596

с. Залізниця

Усього

22266

-

Організаційна структура Любешівського Спеціалізованого лісогосподарського агропромислового підприємства відображена на рис.1.1.

На Любешівському лісгоспі середньоспискова чисельність працівників у 2008 році зросла на 7 чоловік, а у 2009 – скоротилася на 7 чоловік, і становить 296 чоловік. Річний фонд оплати праці впродовж досліджуваного періоду має тенденцію до збільшення, що призводить до зростання середнього розміру оплати праці 1 працівника, середньомісячна зарплата на підприємстві становить 1085 грн.

Від часу утворення лісогосподарського підприємства було посаджено лісу на площі 1436 га. Створено 0,766 га тимчасових розсадників. У них щорічно вирощується 1200 тис. шт. стандартних сіянців, 0,8 тис шт.. стандартних саджанців. Створено 1,5 га плантацій чорноплідної горобини.

Для виконання лісовідновлюваних робіт щорічно заготовляється насіння: сосни звичайної – 80 кг, ялини – 5 кг, жолудів – 300 кг, інших листяних , чагарникових порід - в межах 15 кг.

Основними видами продукції ДП СЛАП «Любешівагроліс» є заготовки пилені, пиломатеріал необрізний хвойних порід, пиломатеріал обрізний хвойних порід, пиломатеріал необрізний (вільха), пиломатеріал обрізний (дуб), заготовки на упаковку, дверні та віконні блоки різних видів, труна, плінтус, шалівки та різні товари народного споживання.

На рис. 1.1 представлена схема процесу виробництва

Рис.1.1.

Схема процесу виробництва

Пройшовши дані етапи виробництва готова продукція попадає на склад, де зберігається за фактичною собівартістю.

Діяльність підприємства не є посезоною, підприємство функціонує напротязі повного звітного періоду.

Підприємство не залежить від кредитів банків, про що свідчить форма 2; залежить від курсу валюти, так як воно співпрацює із закордоними ринками; також залежить від росту цін та інфляції, при підвищені цін обсяги збуту продукцій можуть значно знизитись, що призведе до зниження попиту на продукцію покупців; на продукцію не впливає ризик псування та старіння, вона може довгий час зберігатися при належному її збережені.

ДП СЛАП «Любешівагроліс» має хорошу перспективу. Це підприємство є виробником високоякісної продукції в області, Україні, Європі. Продовжується активна робота по розширенню ринків збуту. Ростуть обсяги поставки лісових матеріалів на закордонні ринки, ці обсяги протягом 2008 року значно зросли.

Згідно з програмою „Ліси Волині”, затвердженою облдержадміністрацією та облрадою, підприємству доведено завдання зі створення лісозахисних насаджень на площах, які вийшли з під сільськогосподарського користування в період 2002- 2015рр. – 437 га.

Для забезпечення жителів району та південних областей України щорічно на підприємстві створюється до 6 га посадок новорічних ялинок. Реалізація їх становить 10 – 15 тис. шт.

Ліси Любешівського СЛАП відносяться до 2.95 класу пожежної безпеки. Охорону їх від пожеж здійснюється наземними методами.

Для забезпечення охорони лісу від пожеж і організованого відпочинку населення створено 6 рекреаційних пунктів, а також щорічно в лісових масивах виставляється 53-56 унаочнень на протипожежну тематику. Встановлюється 35-37 шлагбаумів та знаків «В’їзд заборонено» на дорогах, які ведуть до пожежонебезпечних масивів. Облаштовуються спеціальні місця для куріння і розведення багаття.

Ліси ДП СЛАП «Любешівагроліс» – це ліси регіонального ландшафтного парку” Прип’ять-Стохід” це - захисні смуги вздовж автомобільних доріг, річок та навколо озер, тобто це – ліси І групи, які займають 6 392 га.

Бухгалтерський облік в установі здійснюється відділом бухгалтерського обліку та звітності установи, яку очолює начальник відділу. Права та обов'язки головного бухгалтера і всіх посадових осіб бухгалтерії визначаються «Законом про бухгалтерський облік», цим наказом і затвердженими посадовими інструкціями.

На бухгалтерську службу ДП «Любешівагроліс» покладаються такі функції:

1. Представляти інтереси управління у відповідних органах при розгляді питань, які відносяться до компетенції бухгалтерської служби;

2. Здійснення разом з іншими службами аналізу фінансово – господарської діяльності підприємства. Розробка відповідних заходів для усунення виявлених недоліків;

3. Своєчасно складати бухгалтерські звіти по видах діяльності підготовки їх до здачі у встановлені строки і відповідні адреси;

4. Здійснення заходів по широкому застосуванню прогресивних форм і методів бухгалтерського обліку, затверджених у встановленому порядку форм первинної документації;

5. Забезпечення правильної організації бухгалтерського обліку і звітності на основі встановлених правил ведення обліку і складання звітності (Структура бухгалтерії відображена в додатку Б).

Головний бухгалтер Домашич А. Г. займається веденням головної книги, податкового обліку, складає і подає квартальну та річну фінансову звітність, веде облік доходів і витрат, займається веденням податкового обліку, складанням і поданням статистичної звітності. Бухгалтер Оласюк К.І. займається веденням розрахунково-касового обслуговування, обліком розрахунків з підзвітними особами, складанням і поданням звітів до фондів соціального страхування, веде облік тмц. Бухгалтер Кух В.П. веде облік розрахунків по заробітній платі.

Отже, бухгалтерський та фінансовий облік у ДП СЛАП «Любешівагроліс», ведеться згідно з законодавством України, а система обліку, яка ґрунтується на використанні обчислювальної техніки, є особливою формою бух­галтерського обліку, що відповідає сучасним вимогам уп­равління і забезпечує: суміщення документації і реєстрації облікової інформації; зниження трудомісткості обліку з одно­часним підвищенням достовірності й оперативності інформації; інтеграцію окремих видів господарського обліку — оператив­ного, бухгалтерського і статистичного; своєчасне надання інформації, необхідної для прийняття економічно обґрунтованих рішень.

Соседние файлы в папке теоретична частина.(всі розділи, вступ, титул.,висновок