Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
9
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
22.53 Кб
Скачать

Третину зарплати працівників Яснозірського лісництва Корсунь-Шевченківського лісгоспу забезпечує цех переробки деревини, розповідає лісничий Леонід Буруль. Основна продукція – шпали другого типу, також тут виробляють шпали першого типу, бруси і дошку. На переробку відправляють деревину третього сорту, яку досить складно реалізувати вигідно. А коли продавати готовий продукт із такої сировини, то його рентабельність вища, пояснює Леонід Буруль.

Шпалу закуповують на шахти Кіровоградщини. Ціна її не дуже висока, але за рахунок того, що виготовляти цю продукцію не дуже важко, вона вигідна. А бруси і дошку беруть переважно місцеві жителі.

Цех у Яснозірському лісництві працює 8 років. «За цей час уже двоколійну дорогу до Черкас і назад можна було б побудувати», – сміється лісничий. В роботі у яснозірчан – пилорама корсунського виробника. Зупинилися на ній, щоб недалеко їхати і недорого платити за обслуговування та запчастини.

В результаті обробки деревини в цеху залишається багато відходів. Поки що їх використовують для опалення приміщення контори, але далеко не всі. Тому Леонід Буруль планує налагодити співпрацю зі смілянським підприємством з виробництва щепи, яке тільки розпочинає роботу. Адже відходи цеху – чудова сировина для виготовлення щепи.

Соседние файлы в папке лісництва лєві