Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ЗБК / Задачі / Вступ

.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
16.02.2016
Размер:
39.42 Кб
Скачать

4

Міністерство освіти і науки України

Луцький державний технічний університет

ЗАЛІЗОБЕТОННІ І КАМ’ЯНІ КОНСТРУКЦІЇ

Методичні вказівки

до виконання контрольної роботи на тему:

“Розрахунок елементів залізобетонних конструкцій”

для студентів напряму “Будівництво”

денної і заочної форм навчання

РЕДАКЦІЙНО-ВИДАВНИЧИЙ ВІДДІЛ

ЛУЦЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ТЕХНІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

ЛУЦЬК 2003

УДК 624.24.14

ББК 38

С 89

Залізобетонні і кам’яні конструкції. Методичні вказівки до виконання контрольної роботи на тему: “Розрахунок елементів залізобетонних конструкцій” для студентів денної і заочної форм навчання, що навчаються за напрямком “Будівництво” / О.П.Сунак, С.В.Ротко. Луцьк: ЛДТУ, 2003. – 74с.

В методичній розробці розглянуто основні типи задач розрахунку елементів залізобетонних конструкцій без попередньо напруженої арматури. Наведені алгоритми та необхідні довідкові дані.

Укладачі: О. П. Сунак , С.В.Ротко

Рецензенти: В.Д. Жежерун

О.А. Ужегова

Відповідальний за випуск О.А. Ужегова

Затверджено науково-методичною радою ЛДТУ,

протокол №___ від _________________

Рекомендовано до друку радою будівельного факультету

ЛДТУ, протокол №____ від________________

Затверджено на засіданні кафедри промислового та

цивільного будівництва, протокол №____ від____________

 О.П. Сунак 2003

Методичні вказівки до виконання контрольної роботи з курсу “Залізобетонні і кам’яні конструкції” для студентів, що навчаються за напрямком “Будівництво”, розроблені у відповідності з програмою курсу “Залізобетонні і кам’яні конструкції” для спеціальностей 6.092101 “Промислове та цивільне будівництво” та 6.092103 “Міське будівництво і господарство” денної і заочної форм навчання і включають в себе завдання на виконання контрольної роботи в першому семестрі вивчення дисципліни, а також приклади рішення задач цієї контрольної роботи з використанням алгоритмів.

В додатках до методичних вказівок наведені міцнісні характеристики важкого бетону і сталевої арматури, сортамент арматурної сталі, значення коефіцієнтів та інших нормативних величин, що використовуються для розрахунку елементів залізобетонних конструкцій без попередньо напружуваної арматури.

Контрольна робота включає в себе 10 типів задач, що є основою розрахунку залізобетонних конструкцій без попередньо напруженої арматури на міцність, тріщиностійкість та жорсткість.

Перед виконанням контрольної роботи досконало вивчіть і законспектуйте такі розділи і параграфи з підручника [1]:

1. Основні літерні позначення (стор. 5-7).

2. Вступ (стор. 8-16).

3. Розділ 1. “Фізико-механічні властивості бетонів, арматури та залізобетону. Способи армування” (стор. 17-51).

4. Розділ 2. “Експериментальні основи теорії опору залізобетону і методи розрахунку залізобетонних конструкцій” (стор. 51-91).

Тільки після цього можна приступати до рішення задач.

При виконанні розрахунків зверніть увагу на одиниці вимірювання величин. В емпіричні формули напруження підставляють в МПа, а розміри  в м. В розрахункові формули силу треба підставляти в Н (1кН=103Н); згинальний момент в Нмм (1кНм=106Нмм); напруження в Н/мм2 (1МПа=1Н/мм2); розміри поперечних перерізів і довжини елементів в мм; площу поперечного перерізу арматури в мм2 (1см2=100мм2).

Вихідні дані для рішення задач слід вибирати за особистим шифром студента (дві останні цифри номера залікової книжки) з таблиць, розміщених в кожній задачі. Задачі, виконані не за шифром, на перевірку не приймаються і повертаються без рецензії.

Консультації щодо рішення задач можна отримати на кафедрі промислового та цивільного будівництва, а невеликі консультації за телефоном кафедри 62460.

Соседние файлы в папке Задачі