Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
T_1_Rodinna_pedagogika_1 (1).doc
Скачиваний:
391
Добавлен:
14.02.2016
Размер:
1.16 Mб
Скачать

Молитва нареченої про дарування вірності майбутньому чоловікові

Хто відпускає свою жінку і бере другу, чужоложить з нею... (Мр. 10:11).

Господи, найдавніший наш Бог Дажбог, Сине Божий Ісусе Христе! До вас, як до найстійкіших на українському небосхилі, звертаюсь я: мого обранця, єдиного і неповторного, Вами посланого мені в чоловіки і голову сім’ї, проведіть по життєвому шляху вірності, зміцніть його кохання, любов і ніжність на всі роки майбутнього спільного життя!

І нехай жодна красуня, лукава спокусниця чи блудниця не зіб’ють його зі шляху вірності!

А я народжу і зрощу у духовності, вірності синів і дочок во славу Божу. Амінь.

Молитва нареченого про дарування вірності майбутній дружині

І коли жінка покине свого чоловіка й вийде за іншого - чужоложить (Мр. 10:12).

О пречиста Праматір роду українського Премудра Славуня, Пресвята Матір Божа Марія, змилуйтеся наді мною і утвердіть мою наречену у вірності, в коханні і любові, у глибині і тривкості її почуттів до мене і майбутніх діточок наших, щоб шанувала батьків своїх і моїх, була їм справжньою дочкою, а дітям моїм – самовідданою матусею, щоб і дітей виховала у покорі та любові до Господа Бога нашого, до нас як батьків і до милої серцю незалежної і суверенної України, що усім нам теж як ніжна і вірна мати.

І хай святиться ім’я кожної вірної жінки – дружини, матері, доньки, невістки, свекрухи, бабусі, тещі, онуки. На віки вічні. Амінь.

Молитва батька за щастя і здоров’я дітей своїх

Ніхто не пришиває латки із сукна до старої одежини, бо інакше нова латка відірветься від старої одежини, і діра стане ще більша (Мр. 2:21).

О великий і всемилостивий Господи Боже наш, слава Тобі і нині, і повсякчас, і на віки віків!

Милість твоя, доброта і милосердя з дажбожих часів не знають меж, їх не можна осягнути розумом простих смертних, вони закладені у кожному прояві Помислу Божого, що все прекрасне і гідне наслідуванню тримає на Землі, і що введено до генетичної пам’яті українців.

Тож прояви Милість свою і пошли благословіння на голівки дітей наших, створених Тобою за власною подобою, за образом Своїм! Не відвертай свого погляду від малят, нещасних уже тим, що з’явилися на світ Божий від гріховних батьків...

Нехай розум і розуміння поселяться в дитячих душах, нехай стануть вони вірними Твоїм заповітам і ніколи не порушать жодну із Твоїх заповідей!

Пошли, Господи, працьовитість нашим дітям, шану до людей праці і глибоку повагу до престарілих, утверди їх у високій моралі і духовності!

Допоможи, Господи, зростити діточок наших у здоров’ї духовному і богатирів тілесними, щасливими і доброзичливими Землянинами! Прояви, Господи, свою мудрість і заколисай дітей наших у глибокому почутті справжнього кохання та визволи від лукавих спалахів чутливості, що завжди приводять до горя, нещастя молодих і небажаних їм малюків, що у гріху з’являються для спокутування гріхопадіння своїх батьків, що ступають до шлюбу без освячення на Твоїх Небесах...

Не допусти, Господи, лукавому сіяти у юних душах зневіру у святі ідеали, гонитву за фальшивими брязкальцями замість справжнього золота краси, прекрасного, щирого, повнокровного, мудрого.

Почуй, Господи, голос наш, вислухай нас і пошли дітям нашим воскресіння духовне, крицю моральну, прибутки достатні і хай святиться Ім’я Твоє нині, повсякчас і на віки вічні! Амінь.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]