Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zapiska_fitnes-tsentr.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
17.18 Mб
Скачать

3.3 Водопостачання

Водопосостачання об’єкту запроектовано згідно з вимогами ДБН В.2.5-64:2012 «Внутрішнє водопостачання і каналізація» та ДБН В.2.5-74-2013 «Водопостачання. Зовнішні мережі та споруди»

Не допускається прокладання трубопроводів внутрішніх систем водопостачання, каналізації і водостоків в місцях доступ до яких під час експлуатації і при аварійних ситуаціях пов’язаний з ослабленням несучих елементів конструкцій об’єкту.

У душових кімнатах для підтримання температурного режиму

потрібно встановлювати рушникосушильники.

Рушникосушильники для зменшення ризику утворення в системі гарячого водопостачання легіонели слід приєднувати до систем опалення з установкою автоматичних терморегуляторів на подавальному трубопроводі та запірної арматури на зворотньому трубопроводі. За відповідного обґрунтування допускається приєднання рушникосушильників до відокремлених стояків системи гарячого водопостачання. З можливістю терморегулювання повітря ванних кімнат допускається застосування електричних рушникосушильників, необхідна потужність яких повинна бути врахована в загальній потужності електропостачання.

Системи гарячого водопостачання об’єкту запроектовано з циркуляцією в стояках. На циркуляційних стояках повинні встановлюватися балансувальні вентилі. Циркуляція повинна проектуватися з урахуванням мінімальної температури в циркуляційному трубопроводі 40 °С.

Для запобігання виходу з ладу обладнання та забруднення трубопроводів систем протипожежного водопроводу на вводі водопостачання в об’єкт необхідно встановлювати фільтри для води з гідравлічним приводом та автоматичним самоочищенням. При цьому втрати тиску в цих фільтрах не повинні перевищувати 0,01 МПа. Фільтр повинен бути обладнаний автоматичним гідравлічним аварійним байпасним клапаном та забезпечувати постійну подачу води.

3.4 Опалення

Опалення закладу відпочинку запроектовано згідно з вимогами ДБН В.2.5-67:2013 «Опалення вентиляція та кондиціонування».

Опалювально-вентиляційне обладнання, повітроводи, трубопроводи та теплоізоляційні конструкції передбачено із матеріалів, які допущені до застосування у будівництві. Матеріали та вироби, які передбачено у системах опалення і внутрішнього теплопостачання, вентиляції, повітряного опалення, кондиціонування та охолодження повітря, що підлягають обов’язковій сертифікації, у тому числі санітарно-епідеміологічній або протипожежній оцінці відповідності вимогам нормативних документів, повинні мати підтвердження на їхнє застосування у будівництві (сертифікат відповідності, висновок державної санітарно-епідеміологічної експертизи МОЗ України або інші, перелік яких затверджений центральним органом виконавчої влади з питань будівництва та архітектури).

Передбачено теплову ізоляцію опалювально-вентиляційного обладнання, трубопроводів систем внутрішнього теплопостачання, повітроводів :

  • для запобігання опіків;

  • для забезпечення тепловтрат менше допустимих;

  • для виключення конденсації вологи;

  • для виключення замерзання теплоносія у трубопроводах, що прокладені в неопалюваних приміщеннях або в приміщеннях, які штучно охолоджуються.

Температура зовнішньої поверхні теплової ізоляції не повинна перебільшувати 40 °С.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]