Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Konspekt_lektsiy_z_NPZKR.doc
Скачиваний:
96
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.38 Mб
Скачать

Постанова кабінету міністрів україни n1698 від 14 листопада 2000 року Про затвердження переліку органів ліцензування

Відповідно до Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Затвердити перелік органів ліцензування, що додається.

2. Органам ліцензування разом з Державним комітетом з питань регуляторної політики та підприємництва затвердити у місячний термін ліцензійні умови провадження господарської діяльності за видами, зазначеними у затвердженому цією постановою переліку.

3. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

Прем'єр-міністр України В.Ющенко

Постанова кабінету міністрів україни n1755 від 29 листопада 2000 року Про строк дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності, розміри і порядок зарахування плати за її видачу

Відповідно до частини четвертої статті 14 та частини першої статті 15 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:

1. Установити, що строк дії ліцензії на провадження певних видів господарської діяльності є необмеженим, крім видів господарської діяльності, зазначених в абзаці другому пункту 1-1 та пунктах 3 і 4 цієї постанови.

1-1. Установити, що:

строк дії ліцензії на провадження видів господарської діяльності, визначених пунктами 3-5, 15, 17-21, 39 і 73 статті 9 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності", становить п'ять років;

плата за отримання ліцензії на провадження видів господарської діяльності становить одну мінімальну заробітну плату (крім пункту 4 цієї постанови) виходячи з її розміру, що діє на дату прийняття органом ліцензування рішення про видачу ліцензії, крім плати, розмір якої встановлений законами.

3. Установити, що строк дії ліцензій на провадження діяльності з випуску та проведення лотерей, які видаються Міністерством фінансів в процесі переоформлення реєстраційних свідоцтв відповідно до прикінцевих положень Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою запровадження контролю за здійсненням лотерейної діяльності", становить 12 років.

4. Установити, що строк дії ліцензії на виготовлення парфумерно-косметичної продукції з використанням спирту етилового становить п'ять років, а плата за її видачу справляється у розмірі 20 мінімальних заробітних плат.

5. Установити, що плата, яка вноситься суб'єктом господарювання за видачу та переоформлення ліцензії, а також за видачу копії та дубліката ліцензії, зараховується до Державного бюджету України і вноситься на рахунки територіального органу Державного казначейства N 3510 в установах Національного банку та N 2510 в установах комерційних банків (код бюджетної класифікації за доходами 14060200, символ звітності банку 069).

6. Визнати такими, що втратили чинність, постанови Кабінету Міністрів України згідно з переліком, що додається.

Прем'єр-міністр України В.Ющенко

НАКАЗ ДЕРЖКОМПІДПРИЄМНИЦТВА ТА ДЕРЖКОМЗЕМУ

N 24/43 від 12 лютого 2001 року

Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виконання топографо-геодезичних, картографічних робіт

Відповідно до статті 8 Закону України "Про ліцензування певних видів господарської діяльності" і постанови Кабінету Міністрів України від 14.11.2000 N 1698 "Про затвердження переліку органів ліцензування" НАКАЗУЄМО:

1. Затвердити Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з виконання топографо-геодезичних, картографічних робіт (додається).

2. Управлінню ліцензування видів господарської діяльності Департаменту реєстрації та ліцензування Держпідприємництва України (Єфремов О.В.), Управлінню державного геодезичного нагляду, експертизи та ліцензування Департаменту геодезії, картографії та кадастру Міністерства екології та природних ресурсів України (Шелудько В.Г.) в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

3. Управлінню державного геодезичного нагляду експертизи та ліцензування (Шелудько В.Г.) забезпечити публікацію цього наказу в засобах масової інформації.

4. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Головного управління геодезії, картографії та кадастру при Кабінеті Міністрів України від 19.05.93 N 24 "Про затвердження Інструкції про умови і правила здійснення аерофотозйомочних, топографо-геодезичних, картографічних робіт, кадастрових зйомок суб'єктами підприємницької діяльності, порядок надання ліцензії та контролю за їх дотриманням", зареєстрований Міністерством юстиції України 22.08.93 за N 93.

5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Держпідприємництва України Третьякова С.І. та заступника Міністра екології та природних ресурсів України Лизуна С.О.

Голова Державного комітету України з питань

регуляторної політики та підприємництва О.В.Кужель

Міністр екології та природних ресурсів України І.О.Заєць