Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Роздрук / Вступ

.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
88.58 Кб
Скачать

Вступ

За природно-кліматичних умов близько половини території України знаходиться в зоні недостатнього зволоження. Особливий вплив засух відчутний в степовій частині, де розташовано

48 % орних земель. В посушливі роки наша держава не добирає близько третини валового збору

зерна та іншої сільськогосподарської продукції.

Із загального фонду іригації зараз зрошується лише шоста частина. Зрошення на сьогодні снує лише на 7,6% земель, які знаходяться в обробітку, що значно менше ніж в країнах Європи з подібними кліматичними умовами. При цьому на зрошувальних землях в степовій зоні виробляється 29% продукції рослинництва.

Значне місце в концепції землеробства України відведено меліорації суттєва особливість якої заключається в покращенні агрофізичного стану земель та підвищення їх біологічної продуктивності. Подальше вдосконалення меліоративних систем направлене на отримання найбільшого в конкретних природно-кліматичних і соціально-економічних умовах приросту сільськогосподарської продукції з найменшими затратами на одиницю її виробництва. Поливна техніка являється найбільш динамічною зрошувальних систем. Перспективним являється впровадження напірних широко захватних машин.

Даний дипломний проект розроблений з використанням фактичних матеріалів Каховської зрошувальної системи згідно виданого завдання. В ньому передбачені оцінка природних умов об’єкту зрошення та сільськогосподарського використання земель, розрахунок та проектування зрошувальної мережі з насосною станцією, організація та техніка безпеки на будівництві, експлуатація та управління системою, охорона навколишнього середовища та економічне обґрунтування.

Вступ

Арк.

Зм.

Кільк

Арк.

№ док.

Підп.

Дата

Соседние файлы в папке Роздрук