Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Sashin_uchebnik.doc
Скачиваний:
78
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
1.22 Mб
Скачать

7. Fill in the blanks

The fields of _____ _____ and ____ ______ offer interesting work outside of fire departments. Positions are in insurance companies, government service, the ____-____ ____ , and fire-safety education. Several _____ offer programs for persons interested in these fields. Knowledge of ____ and _____ are for young men who want to become fire fighters. Courses in these _______ will help them to understand how fire arises. They should understand ______ in order to calculate the amounts of water and pressure that are needed in various ______. They should also be able to speak well before audiences about _______.

8. Translate the sentences into English.

1. Я курсант першого курсу.

2. Моя майбутня професія - психолог.

3. Уряд нашої країни приділяє особливу увагу службі цивільного захисту.

4. Майбутні спеціалісти рятувальної служби вивчають різні предмети за їхнім фахом.

5. Період навчання в Університеті цивільного захисту України 5 років.

6. Професія психолога дуже важлива для нашого суспільства.

7. Курсанти нашого університету навчаються протягом чотирьох років щоб стати бакалавром.

8. Робота пожежної служби України координується Міністерством України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи.

9. Discuss the following questions together, then ask each other the questions. Speak about your friends who are your groupmates or faculty mates:

  1. Where do you study?

  2. What year cadet are you?

  3. What faculty do you study at?

  4. How many years do you plan to study?

  5. Why have you chosen this profession?

  6. What would you like to become after graduating from the University?

10. Render the text into English: Наша історія

Університет цивільного захисту України – це провідний вищий навчальний заклад МНС України IV рівня акредитації та один з найавторитетніших та найстаріших навчальних закладів пожежно-рятувального профілю не тільки в Україні, а й в країнах СНД. Навчальний заклад здійснює підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації фахівців для підрозділів Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи усіх освітньо-кваліфікаційних рівнів, а також керівних, науково-педагогічних, науково-дослідницьких, наукових, педагогічних кадрів у напрямках „Пожежна безпека”, „Державне управління” та „Психологія”. Працівники та курсанти навчального закладу беруть безпосередню участь у гасінні пожеж, ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, аварій та стихійних лих, проводять профілактичну роботу серед населення.

Початком нового етапу в історії навчального закладу стало Розпорядження Кабінету Міністрів України від 14.01.2004 року № 10-р про реорганізацію Академії пожежної безпеки України в Академію цивільного захисту України.

Сьогодні навчальний процес в університеті забезпечують 6 факультетів:

цивільного захисту населення та територій;

оперативно-рятувальних сил;

соціально-психологічний;

підготовки фахівців цивільного захисту;

заочного навчання;

післядипломної освіти.

Структурним підрозділом університету є Інститут державного управління у сфері цивільного захисту (м. Київ).

Для здійснення практичної і психологічної підготовки висококваліфікованих фахівців МНС України в університеті створено сучасну навчальну пожежно-рятувальну частину (НПРЧ), яка у складі сил Харківського гарнізону МНС України бере безпосередню участь у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій та пожеж. Навчальна пожежно-рятувальна частина університету є прототипом практичного підрозділу МНС і в повній мірі пристосована для вивчення психологічних особливостей діяльності підрозділів в умовах реального несення служби. Бойові розрахунки навчальної пожежно-рятувальної частини університету постійно включені у розклад виїздів підрозділів Харківського гарнізону МНС України і надають значну допомогу в гасінні пожеж за всіма номерами викликів та в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

UNIT 3

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]