Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

MagRV / ВИСНОВОК

.docx
Скачиваний:
8
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
15.2 Кб
Скачать

ВИСНОВОК

Тема дипломного проекту – «Валідація систем управління технологічними процесами харчової промисловості».

За результатами даної роботи встановлено, що одним з обов’язкових елементів системи забезпечення якості є валідація систем управління виробничими процесами та методик контролю якості. Так як до систем управління технологічними процесами харчової промисловості ставляться високі вимоги, процеси систем та валідації процесу являються найскладнішими і найбільш тривалими з усіх процесів валідації, що проводяться на виробництві.

Порушення якості системи управління може бути викликана відхиленням від норми будь-якої з її характеристик, що впливають на виконання завдання, або наявністю невиявлених викривлень інформації. Отже, класами станів якості являються класи технічних або інформаційних станів.

В даній роботі визначено методи та процедури за допомогою яких можливо охарактеризувати достовірність розроблених систем управління технологічними процесами, доцільність їх впровадження та міру виконання поставлених для неї задач.

В ході роботи вирішені задачі вибору та оцінки критеріїв, які повною мірою характеризують якість впроваджених або впроваджуваних системи управління технологічними процесами. Розроблена модель проведення валідації цих систем, методом моделювання процесів IDEF03. Виявлено, що для повної оцінки якості систем управління потрібно проводити їх валідацію від початку розробки проекту до закінчення життєвого циклу системи вцілому. Це дасть змогу не лише виявити та усунути помилки при впровадженні, а і не допустити їх в подальших розробках. Крім того валідація систем управління технологічними процесами харчової промисловості дає змогу оцінити ефективність та доцільність впровадження різних видів систем в певній галузі, гарантувати високу якість впроваджуваних систем та провести аудит роботи фірми-інтегратора.

Соседние файлы в папке MagRV