Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ustatkuvannya_2.docx
Скачиваний:
1079
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
402.8 Кб
Скачать

63. Характеристика устаткування хімчисток, номенклатура устаткування, вимоги до розміщення.

64. Класифікація і принцип роботи прасувального устаткування готелів.

65. Класифікація і вимоги до плавальних басейнів.

Залежно від конструкції, плавальні басейни бувають закритими і відкритими, а за рівнем розміщення своєї конструкції вони діляться на: повністю занурені, частково занурені і поверхневі. По своєму призначенню плавальні басейни бувають: спортивні – призначені для проведення спортивних змагань і тренувань по різних водних видах спорту; лікувальні – басейни при санаторіях, лікарнях і інших лікувально-профілактичних закладах, для проведення лікувальної гімнастики і плавання; індивідуальні – приватні басейни, призначені для індивідуального користування.

     Існує два типи басейнів – скимерний і переливний. Для приватних басейнів звичайно використовується скимерний тип. У цьому басейні вода потрапляє у фільтрувальну установку через скимери (водозабірники), потім проходить через пісковий фільтр і повертається до басейну. До скимеру можна підключити донний очисник. Від об'єму плавального басейну, його глибини і площі залежить кількість скимерів. Переливна система більш складна. По периметру басейну знаходяться жолоби, по яких вода потрапляє в компенсаційний бак, потім вона надходить до фільтрувальної установки, де очищається і потім повертається в басейн. Така система дорожче скимерної, але ефективніша і є обов'язковою для установки в громадських басейнах.

66. Характеристика устаткування для переливних басейнів.

Переливні басейни

Цей тип басейну легко визначити за зовнішнім виглядом: вода в чаші знаходиться на одному рівні з бортиком, вільно переливаючись за його межі і йдучи в спеціальний жолоб (лоток). Часто саме рівна гладь води переважує чашу терезів на користь переливного басейну при виборі моделі. Для посилення естетичного ефекту будівельники ховають жолоба під декоративними решітками.

Циркуляція в басейнах переливного типу заснована на витісненні «старої» води тієї, яка наново надходить в об'єм чаші. Потрапила в переливні жолоби забруднена вода стікає в накопичувальну ємність, направляється у відсік фільтрації та дезінфекції, а після нагріву повертається в басейн через форсунки.

Вважається, що вода в басейні переливного типу очищається більш якісно. Однак висока вартість будівництва такої споруди змушує споживачів звернути свій погляд у бік скіммерного басейну.

Характеристики:

Рекомендований об'єм чаші - без обмежень.

Ступінь очищення - висока.

67. Характеристика устаткування скіммерних басейнів.

Скіммерні басейни

Вода в таких басейнах знаходиться нижче краю на 10-15 см, а її паркан здійснюється черезспеціальні пристрої, так звані скімери. Скиммери забирають воду з поверхні дзеркала, тобто самий забруднений шар. Відфільтрована, продезинфікована і підігріта вода подається назад в басейн.

Для підвищення якості очищення рекомендується доповнювати скімери донним зливом. У цьому випадку 2/3 об'єму води будуть пропускати черезсебе скімери, а 1/3 - донний злив.

Характеристики:

Рекомендований об'єм чаші - до 100 м ³.

Ступінь очищення - задовільна (за умови дотримання наступній пропорції: 1 скіммер на 25 кв. М площі дзеркала води).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]