Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ustatkuvannya_2.docx
Скачиваний:
1079
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
402.8 Кб
Скачать

30. Класифікація, будова та принцип роботи механізмів для нарізання гастрономічних товарів.

Для промислового виробництва нарізаної продукції найчастіше застосовується ціла лінійка устаткування - слайсер, чеквейер, транспортернонакопичувальний модуль, пристрій для укладання продукції в упаковку, пакувальна і етикетувальна машини. В окремих випадках перед слайсером може встановлюватися пилер, який в автоматичному режимі здійснює зняття з батонів шинок або ковбасних синтетичної оболонки.

Фактичний склад лінії для виробництва нарізаної продукції залежить від бюджету підприємства, продуктивності ділянки нарізки і асортименту нарізуваної і пакованої продукції.

Промислові моделі слайсерів відрізняються високою продуктивністю і високою точністю подачі на ніж нарізуваних батонів.

Для нарізки сира, м'яса і ковбасних виробів на скибочки заданої товщини використовуються слайсери. Ці пристрої широко використовуються у сфері торгівлі, м'ясних цехах і на невеликих виробництвах.

Слайсери - пристрою для нарізки продукту на скибочки заданої товщини. Використовуються в м'ясопереробних і сиропереробних підприємствах, а також в барах, ресторанах, супермаркетах і кулінаріях.

Продуктивність слайсера зазвичай характеризується максимальною кількістю резівв хвилину. У категорію промислових слайсерів потрапляють машини, що забезпечують продуктивність нарізки продукції понад 400 резів в хвилину. Часто виробники серед технічних характеристик приводять і число оборотів в хвилину ріжучого інструменту. І той і інший показник часто використовується з певною часткою лукавства: кількість резів в хвилину може припускати нарізку відразу декількох батонів, а швидкість обертання ножа визначає однозначно тільки продуктивність евольвентної ножової системи. Що ж до планетарної ножової системи з дисковим ножем, вказівка швидкості обертання вимагає уточнення, про який елемент ножової системи йде мова - там обертається і водило, і сам ніж.

Що однозначно відрізняє промислові слайсери від навіть моделей для ритейла, так це просунута система управління і робочі приводи, які навряд чи ще десь зустрінеш в харчовому устаткуванні. Тому як промисловий слайсер є високоточною системою нарізування продукту з можливістю безперервної компенсації товщини реза для отримання порцій стандартної ваги. Опционально слайсер може комплектуватися дорожчим пристроєм формування викладення, що забезпечує незчисленне число конфігурацій розкладки нарізуваного продукту.

Визначемо широкий модельний ряд слайсерів, що відповідають специфічним потребам споживачів в різних секторах:

- слайсер для ковбасних виробів;

- слайсер для охолодженого м'яса;

- слайсер для різання сира (з тефлоновим покриттям);

- слайсер| для різання твердих продуктів (із зубчатим лезом);

- слайсер| для нарізки риби (з бункером, що міняє кут нарізки);

- слайсер| для косої нарізки гастронома для харчових виробництв.

Слайсери, що випускаються заводом "SIRMAN" зарекомендували себе на ринку торгового і технологічного устаткування як прості в експлуатації і недорогі.

На цих слайсерах проводиться нарізка гастронома (м'яса, ковбас, шинок, окостів і тому подібне).  Всі слайсери забезпечені заточуючими пристроями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]