Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тертица.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
102.56 Кб
Скачать

Аналіз способу марок морозива, що склався у свідомості споживачів

Марки морозива

Образ марок морозива, що склався у споживачів

«Вафельний стаканчик Українське»

Відома, коштує дешевше інших, якісна, сама що купується

«Ескімо Українське»

Відома, коштує дешевше інших, якісна, сама що купується

«Вагове пломбір»

Відома

«Морозиво соків»

Відома, Варто дешевше

«Морозиво Ля Фам»

Відома, переконлива реклама

«Морозиво Талосто»

Якісне

«Морозиво Нестле Екстрем»

Найоригінальніша реклама, ненайпереконливіша реклама

«Морозиво Зроби Ам»

Коштує дорожче інших марок морозива

«Морозиво поспів»

Якісне морозиво

«Морозиво Бадьора корова ескімо»

Відома

«Морозиво Нестле Мега»

Коштує дорожче інших марок, ненайпереконливіша реклама

Таким чином, можна зробити висновок, що марка морозива «Ескімо Українське» користується популярністю у нижньогородців і має позитивний образ у свідомості. А так само з проведеного дослідження можна сказати, що морозиво найчастіше купують, щоб втамувати спрагу рідше як десерт. В основному морозиво купують в кіосках, і основним критерієм вибору є якість морозива. Що стосується факторів, що впливають на купівлю, то основні - це досвід попередніх покупок і торгова марка.

Розділ 3. Розробка рекомендацій з формування іміджу товарної марки пао холодкомбінату «вінтер»

3.1 Розробка творчої стратегії просування товарної марки (бренду)

Дослідження показало, що імідж марок морозива ПАО Холодокомбінату «Вінтер» складається у свідомості споживачів наступним чином: вони уособлюють образ і звестно марки морозива, що купується найчастіше, яка коштує дешевше інших і при цьому є достатньо якісною. Сформований імідж найкращим чином підходить для його подальшого конструювання. Для подальшого просування товарної марки буде використовуватися стратегія позиціонування за перевагами марки. Перевагою морозива Холодокомбінату є його високу якість. З дослідження видно, що якість продукції є найбільш важливим критерієм при виборі морозива.

Просування товарної марки обов'язково має на увазі комунікаційний процес, який сприяє формуванню довірчих відносин між брендом і споживачем. Комунікаційний процес представлений в першому розділі даної роботи. Розробка творчої стратегії просування товарної марки є обов'язковою для успішного просування товару на ринку. Саме креативне просування товарної марки допоможе виділитися серед різноманіття марок морозива.

З усього великого асортименту було виділено в процесі дослідження морозиво «Ескімо Українське», яке користується популярністю у більшості опитаних як чоловіків, так і жінок. Стратегія просування буде полягати в тому, щоб морозиво «Ескімо» асоціювалося у споживачів з якістю продукції.

Для успішного просування необхідно розробити слоган. Для просування марки морозива «Ескімо» буде використовуватися наступний слоган «Морозиво, смак якого, Ви любите з дитинства». Даний слоган був вибраний виходячи з даних проведеного дослідження. Так як при відповіді на питання «Чому Ви віддаєте перевагу дане морозиво?» Були в основному дані такі відповіді як «подобатися смак», «люблю з дитинства».

Для просування марки морозива «Ескімо Українське» буде використовуватися друкована реклама, а саме реклама в газеті «Телесемь». Для розміщення реклами буде використовуватися такий розділ, як «Обід із зіркою», реклама буде виконана в кольорі. Там буде розміщено слоган «Морозиво, смак якого, Ви любите з дитинства». Так само в даній рекламі буде розміщений логотип Холодокомбінату «Вінтер». Контактна інформація адреса, телефон, телефон-факс.

Так само буде використовуватися такий вид друкованої реклами як листівки. Вони будуть поширюватися в районах Донецька всього їх вісім. Жителям. Донецька протягом трьох місяців, поки йде рекламна кампанія, будуть розсилатися листівки з рекламою марки морозива «Ескімо Українське». Кожного місяця в кожному районі міста буде поширюватися 1000 листівок, разом 8000. Листівки будуть виконані в кольорі, там буде розміщено «Ескімо Українське», слоган «Морозиво, смак якого, Ви любите з дитинства», логотип Холодокомбінату «Вінтер» а також інформація про те що «Наше морозиво Ви можете знайти в кіосках з морозивом» . Контактна інформація адреса, телефон, телефон-факс. На зворотному боці буде розміщений процес виробництва морозива, намальований як би дитиною. Фон, на якому буде розміщений малюнок процесу виробництва морозива, буде білим сам же малюнок, буде яскравим, барвистим і виконаний як би кольоровими олівцями. Дізнатися, як проводитися морозиво буде цікаво як дорослим, так і дітям.

Листівки, які будуть поширюватися в перший місяць рекламної кампанії (березень), будуть включати в себе окрім тієї інформації, яка описана вище, ще й запрошення на свято, яке проводиться у вихідний день суботу 1 квітня у кінотеатру «Київ». Час проведення з 12:00 до 14:00. На свято будуть запрошені як дорослі, так і діти і він буде називатися «Намалюй свято!». Дітям будуть видаватися крейда для втілення їх малюнків. Після того як всі малюнки будуть намальовані, кількістю оплесків буде визначений переможець. Головний приз - м'яка іграшка і морозиво «Ескімо Українське». Під час проведення свята буде лунати морозиво. Заохочувальні призи у вигляді морозива і невеликий іграшки будуть роздані всім учасникам конкурсу. Свято вестимуть двоє ведучих, а так само буде виступати клоун. Так само реклама, яка розміщена в газеті «Телесемь» буде змінена з метою того, щоб запросити на свято.

Для стимулювання споживачів, у вихідні дні в місцях продажів будуть проводитися дегустації морозива «Ескімо». Дегустації будуть проводитися два рази на місяць, тобто всього 6 разів.

Основним місцем продажу морозива є кіоски і саме в них необхідно розмістити фірмові цінники. Вони будуть виконані у вигляді плакатів, на яких розміщені малюнки морозива, його назва та ціна. Так само обов'язково повинно бути вказано, що це морозиво ПАО Холодокомбінату «Вінтер». Це повинно привернути увагу споживачів. Наступного разу, прийнявши рішення, про покупки морозива побачивши такий цінник, споживач прийме рішення купити морозиво саме Холодокомбінату, грунтуючись на досвіді попередніх покупок.

Використання зовнішньої реклами для Холодокомбінату необхідно. На проспекті Леніна, де і розташований Холодокомбінат необхідно розмістити вивіску, за допомогою якої, позначити його розташування.

Всі рекламні матеріали будуть виконуватися в синьому кольорі, з обов'язковим розміщенням на них логотипу Холодокомбінату «Вінтер».