Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
тертица.docx
Скачиваний:
15
Добавлен:
12.02.2016
Размер:
102.56 Кб
Скачать

Структура комплексу просування підприємства

Структура комплексу просування марки «Ескімо Українське» досить різноманітна, вона включає такі елементи просування як: реклама, особистий продаж, стимулювання збуту. Загальна сума, яка буде витрачена, досить велика (158 812 грн.). Але засоби впливу на споживача вибрані максимально ефективно, для того щоб охопити велику кількість як постійних, так і потенційних клієнтів.

Таблиця 3.1

Структура комплексу просування підприємства

Найменування засобів впливу на споживача

Розмір асигнувань (тис.руб.)

Разом

I місяць

II місяць

III місяць

1. Реклама

42244

4080

38284

84608

2. Стимулювання збуту

10000

5000

5000

20000

3. PR заходи

-

20000

-

20000

Разом

52244

29080

43284

124608

На весь комплекс просування необхідно витратити 124608 грн. З них 20000 у другому місяці на PR заходи, так само 20000 на стимулювання збуту протягом усіх трьох місяців. І на такий засіб впливу як реклама необхідно 118812 грн.

Розробка рекламної програми

Першим кроком при розробці рекламної програми є постановка рекламних цілей. Ці цілі повинні грунтуватися на прийнятих раніше рішеннях про позиціонування і маркетинговому комплексу.

Постановка можливих завдань реклами

Переконуюча реклама може використовуватися для формування виборчого попиту. Так як марка «Ескімо Українське» вже займає певну частку на ринку морозива, то необхідно переконати потенційних клієнтів у тому, що дане морозиво високої якості, має прийнятну ціну і не поступається за смаковими якостями. Такий критерій як якість, є основним при виборі морозива і саме на нього буде зроблений акцент в рекламі.

Нагадує реклама важлива для продажу даної марки морозива надалі. Вона несе в собі інформацію нагадує характеру, яка допоможе споживачам освіжити в пам'яті інформацію про такий морозиві як «Ескімо Українське», може бути якісь позитивні емоції. Такі методи як стимулювання збуту, дегустації в місцях продажів, реклама в газетах можуть з'явитися хорошим стимулом, для того щоб згадати про такий морозиві як «Ескімо Українське».

Вибір ідеї рекламного звернення

Запорукою успіху будь-якої рекламної компанії є правильно обраний засоби реклами, а так само рекламне звернення має бути зрозумілим і привертати увагу. Наше звернення буде змішане, тобто містить в собі елементи дизайнерського - візуального образу і копарайтерского - текстового послання. [16, с. 307]

Крім цього рекламне звернення повинно бути:

1) Значущими. Необхідно вказати переваги, які робили морозиво Ескімо «Українське» більш привабливими.

2) правдоподібним. Рекламне звернення повинно викликати довіру споживача і бажання придбати дану марку морозива.

Вплив рекламного звернення, а точніше ступінь його впливу залежить від того, який стиль буде обраний. Стиль рекламного звернення визначається цілями рекламної кампанії, характеристиками рекламованого товару і, звичайно ж, цільовою аудиторією. [16, с. 337]

Вибір засобів розповсюдження інформації

Для поширення інформації були обрані такі засоби передачі як: друкована реклама та розміщення реклами в газеті. Так само зовнішня реклама, тобто розміщення вивіски.

Друкована реклама. Поширення листівок в районах Нижнього Донецька. Листівки будуть виконані в кольорі, там буде розміщено «Ескімо Українське», слоган «Морозиво, смак якого, Ви любите з дитинства», логотип Холодокомбінату «Вінтер» а також інформація про те що «Наше морозиво Ви можете знайти в кіосках з морозивом» . Контактна інформація адреса, телефон, телефон-факс. На зворотному боці буде розміщений процес виробництва морозива намальований як би дитиною. Як проводитися морозиво буде цікаво дізнатися і дорослим і дітям.

В основному морозиво необхідно продавати в кіосках, так як дані дослідження показують, що більшість жителів Н. Донецька купують морозиво саме там. Так само в кіосках необхідно розмістити цінники, які виділяли б морозиво Холодокомбінату.

Реклама в пресі буде розміщена в газеті «Телесемь» у розділі «Обід із зіркою». Займати буде 1 / 6 листа, виконана в кольорі там буде розміщено «Ескімо Українське», слоган «Морозиво, смак якого, Ви любите з дитинства», а так само логотип Холодокомбінату «Вінтер». Контактна інформація адреса, телефон, телефон-факс.