Скачиваний:
20
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
27.65 Кб
Скачать

Фізичні рухові навантаження, що їх дають дітям з урахуванням віку та індивідуальних особливостей розвитку, сприяють підвищенню рівня оцінки і самооцінки, впевненості у своїх силах. Діти одержу­ють задоволення від виконання того, чого раніше не робили, стають впевненішими.

Мета цього видання - допомогти дорослим, батькам і педагогам активізувати рухову активність дитини.

У посібнику вміщено пормативно-правову базу, що стосується здоров'я, фізичного розвитку та активізації рухової активності, нода-по науково-теоретичні підходи до виховання здорової дитини, фізіо­логічні особливості розвитку дітей дошкільного віку, висвітлено пи­тання впливу рухової активності на функціонування окремих органів і систем дитячого організму, запропоновано лікувальні вправи, спря­мовані на усунення відхилень у здоров'ї, пов'язаних з гіпокінезією.

РОЗДІЛ І НОРМАТИВНІ ДОКУМЕНТИ

І ЗАКОНОДАВЧІ АКТИ

ЗАКОН УКРАЇНИ "ПРО ФІЗИЧНУ КУЛЬТУРУ І СПОРТ"

від 10 лютого 2000 року №1453-111, із змінами і доповнення­ми, внесеними Законами України від 18 червня 1999 року № 770-ХІУ // Голос України від 21. 03. 2000 р.

Цей Закон визначає загальні правові, соціальні, економічні й організаційні основи фізичної культури і спорту в Україні, участь державних органів, посадових осіб, а також підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності у зміцненні здоров'я грома­дян, досягненні високого рівня працездатності та довголіття засобами фізичної культури і спорту.

Розділ І. Загальні положення

Стаття 1. Фізична культура і спорт

Фізична культура - складова частина загальної культури суспіль­ства, що спрямована на зміцнення здоров'я, розвиток фізичних, мо-ральїю-вольових та інтелектуальних здібностей людини з метою гар­монійного формування ЇЇ особистості.

Фізична культура є важливим засобом підвищення соціальної та Трудової активності людей, задоволення їх моральних, естетичних і ТІшрчих запитів, життєво важливої потреби взаємного спілкування, розпитку дружніх стосунків між народами і зміцнення миру.

Спорт є органічною частиною фізичної культури, особливою сфе­рою Ішявлення та уніфікованого порівняння досягнень людей у пев­них мидах фізичних вправ, технічної, інтелектуальної та іншої підго-тонки шляхом змагальної діяльності.

Соціальна цінність спорту визначається його дійовим стимулю­ючим виливом на поширення фізичної культури серед різних верств населення.

І. Нормативні документи і законодавчі акти

Соседние файлы в папке Калуська дошкільне тіловиховання