Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опоненти.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
11.02.2016
Размер:
64.76 Кб
Скачать

V. Етап повідомлення диференційованого домашнього завдання.

Учитель звертає увагу учнів на дошку:

- Отже, учні, які набрали 9,10 балів, виконують домашнє завдання ІІІ рівня. Завдання - цікаві, потребують не тільки знань, а й певної кмітливості, аналітичного мислення. Учні, які набрали 5 - 8 балів мають працювати вдома над завданням ІІ рівня, яке відповідає середньому та достатньому рівню навчальних досягнень. Учні, які набрали 1 - 4 бали, перш за все повинні вдома проаналізувати самостійну роботу (діти роботу не здають), може ви просто були неуважні і ваш результат набагато кращій, а по-друге, повторити властивості степеня і відповідні формули. Після цього ви маєте виконувати домашнє завдання І рівня, яке передбачає безпосереднє застосування властивостей степеня.

На дошці:

§ 6,7 – Повторити властивості степеня (формули)

9 – 10 балів - ІІІ рівень: № 68, 71, 73 за

5 – 8 балів - ІІ рівень: № 65, 67, 73 ( І, ІІ стовп.) збірником

1 – 4 бали - І рівень: № 62 (І, ІІ стовп.), 63, 66 (І стовп.) с.14

VI. Підведення підсумків уроку.

- А зараз нам лишається підвести підсумки роботи на уроці. По-перше, дозвольте оцінити роботу окремих учнів, тобто їх рівень навчальних досягнень.

Учитель озвучує і коментує оцінки учнів, які активно працювали протягом уроку, враховуючи результати тестування, індивідуальну роботу, роботу біля дошки і усні відповіді.

- По-друге, пропаную повернутися до проблеми, яку ми підняли на початку уроку: „Чи досить у навчанні, у роботі, у житті лише знати певні правила, закони чи властивості? До яких висновків ви дійшли?”

Ймовірна відповідь:

- Ні, недостатньо вивчити правила чи формули, треба навчитися ними користуватися, тобто застосовувати на практиці!

- Дійсно, і це твердження стосується не тільки математики, а й правил громадської поведінки, правил дорожнього руху, конституційних або юридичних законів. Отже, навчаючись користуватися своїми знаннями, ми зростаємо як особистість, ми набуваємо досвіду і впевненості у своїх силах, ми просуваємось вперед, готуючись до дорослого життя!