Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

диплом_1 / 01 Анотація-1

.docx
Скачиваний:
32
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
14.17 Кб
Скачать

3

АНОТАЦІЯ

У данній дипломній роботі розглянутий проект встановки мікротурбіни на базі котельної Одеського національного політехнічного університету.

Реалізація данного проекту крім обов’язкового економічного ефекту дуже цікава ще й з боку того, що парова мікротубіна дозволить студентам проводити на ній демонстраційні лабораторні роботи. Данна робота може слугувати досвідом для багатьох інших котельних, на базі яких звичайно також можно встановити подібні мікротубіни.

У дипломній роботі була розрахована теплова схема до і після встановки мікротубіни, приведений розрахунок парового турбоагрегата потужність якого складає 350 кВт при номінальних параметрах пари. Було проведено техніко-економічне обгрунтування рентабельності данного проекта.

У нашій країні потрібно вводити когенерацію там де це можливо, адже у іншому випадку здорожчання енергоресурсів призведе до глибокої економічної кризи, а економічна криза в свою чергу викличе соціальну. Тому, заради стабільності у нашій державі, необхідно модернізовувати енергетику України вже зараз.