Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Угол.процесс (учебник).doc
Скачиваний:
33
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
7.37 Mб
Скачать

Особливості проведення експертизи у кримінальному провадженні, яке містить державну таємницю

Відповідно до ст. 518 КПК проведення експертизи щодо законності ві- днесення інформації у сфері оборони, економіки, науки і техніки, зовніш- ніх відносин, державної безпеки та охорони правопорядку до державної

301

таємниці, зміни ступеня секретності цієї інформації та її розсекречування, підготовка висновку щодо завданої національній безпеці України шкоди у разі розголошення секретної інформації чи втрати матеріальних носіїв та- кої інформації здійснюється посадовою особою, на яку покладено вико- нання функцій державного експерта з питань таємниць відповідно до зако- ну у сфері державної таємниці. У цьому випадку на вказану особу поши- рюються обов'язки і права, які передбачено для експертів.

Якщо під час проведення експертизи використовуються методики, тех- нології чи інформація, яка містить охоронювану державою таємницю, в описовій частині висновку експертизи ці відомості не зазначаються.

Опорний конспект 28. Кримінальне провадження на території дипломатичних представництв, консульських установ України, на повітряному, морському чи річковому судні, що перебуває за межами України під прапором або з розпізнавальним знаком України, якщо це судно приписано до порту, розташованого в Україні

199. Службові особи, уповноважені на вчинення процесуальних дій.

200. Процесуальні дії під час кримінального провадження.

201. Строки звернення із клопотанням про арешт і затримання особи.

202. Місце проведення досудового розслідування.

®

Службові особи, уповноважені на вчинення процесуальних дій

X

1) керівник дипломатичного предста-

вництва чи консульської установи

України - у випадку вчинення кримі-

нального правопорушення на терито-

рії дипломатичного представництва

чи консульської установи України за

кордоном;

X

2) капітан судна України у випадку

вчинення кримінального правопорушен-

ня на повітряному, морському чи річко-

вому судні, що перебуває за межами

України під прапором або з розпізнава-

льним знаком України, якщо це судно

приписано до порту, розташованого в

Украї

Керівник дипломатичного представництва чи консульської установи України, капітан судна України зобов'язаний призначити іншу службову особу, уповноважену на вчи- нення процесуальних дій, якщо він є потерпілим внаслідок вчинення відповідного кримінального правопорушення.

Службові особи, які здійснювали процесуальні дії, залучаються як свідки до криміна- льного провадження після його продовження на території України. Вони зобов'язують- ся надавати пояснення слідчому, прокурору щодо проведених процесуальних дій.

30 2