Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

akush / variant_22

.doc
Скачиваний:
51
Добавлен:
10.02.2016
Размер:
32.77 Кб
Скачать

ВАРІАНТ 22

1. Пацієнтка 24 років звернулася в жіночу консультацію зі скаргами на затримку менструації протягом 2,5 місяців. З'явилася відраза до тютюнового диму. Екстрагенітальної патології не виявлено. Шкіра білої лінії, соски, ареоли молочних залоз пігментовані. Внутрішнє акушерське дослідження: шийка матки циліндричної форми, довжиною 3 см, зовнішній зів зімкнут. Матка безболісна, перешийок розм'якшений, дно пальпується на рівні лобкового симфізу. Маткові труби і яєчники безболісні, не збільшені. Виділення з піхви слизуваті.

Встановіть діагноз. Вкажіть ймовірні ознаки, що підтверджують діагноз.

2. У пологовий будинок доставлена роділля 40 років з регулярною наростаючою пологовою діяльністю. Пологи четверті, у термін. Гінекологічні захворювання в минулому заперечує. Жіночу консультацію не відвідувала. Води вилилися 10 годин назад. Плід щільно обхоплений стінками матки і зовсім нерухомий поза перейм. Серцебиття плоду не прослуховується. З полової щілини випала набрякла ручка, у порожнині малого таза визначається плече плоду.

Встановіть діагноз. Визначте тактику ведення.

3. При огляді неонатологом у немовля було встановлено приведення ручки до тулуба з внутрішньою ротацією в плечовому суглобі і пронацією у передпліччя, рухи кисті і пальців вільні

Встановіть попередній діагноз.

4. У пологовий будинок в терміну гестации 32 тижня надійшла першовагітна 35 років. Страждає гіпертонічною хворобою з 27 років. Протягом усієї вагітності артеріальний тиск 150\110 мм рт ст. Спостерігається відставання показників фетометрії на 3 тижні від гестаційного строку. Вагітна відзначає почастішання ворушінь плоду.

Встановіть попередній діагноз. Які додаткові методи дослідження використовують для визначення стану плода?

5. Жінка, що народжує вперше, знаходиться у пологах 5 годин. Положення плоду подовжнє, голівка малим сегментом у вході в малий таз. Серцебиття плоду ясне, ритмічне, 140 уд./хв., ліворуч нижче пупка. При внутрішньому акушерському дослідженні виявлено: шийка матки згладжена, відкриття маткового зіва 6 см, голівка плоду малим сегментом у вході в малий таз. Стрілоподібний шов у правому косому розмірі, мале тім’ячко ліворуч, ближче до лона.

Встановіть діагноз.

СИТУАЦІЙНІ ЗАДАЧІ

ЕТАЛОНИ ВІДПОВІДЕЙ

ВАРІАНТ 22

1. Маткова вагітність, 12 тижнів.

Ймовірні ознаки: затримка менструації протягом 2,5 місяців, матка округлої форми, перешийок розм'якшений (ознака Горвіца – Гегара), дно пальпується на рівні лобкового симфізу.

2. Запущене поперечне положення плода, плечове передлежання. Інтранатальна загибель плода.

Тактика ведення – плодоруйнівна операція – декапітація.

3. Параліч Дюшена – Ерба.

4. Вагітність І, 32 тижня. Дисфункція плаценти. Затримка росту плода 2 ступеня. Гіпертонична хвороба.

Біофізичний профіль плоду (БПП), доплерометрія сосудів пуповини.

5. Пологи І, термінові. Подовжне положення, головне передлежання, І позиція, передній вид. І період пологів.

Соседние файлы в папке akush