Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

складання цивільно процесуальних документів / заняття 3 / про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
09.02.2016
Размер:
24.29 Кб
Скачать

До Слом`янського районного суду м. Києва

ПОЗИВАЧ: Іванов Іван Іванович

-----------------------------------------------------03061 м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 20 кв.1

ВІДПОВІДАЧ: Іванова Олена Олександрівна

-----------------------------------------------------03061 м. Київ, вул. Героїв Севастополя, 24 кв.45

Третя особа:Банк «Форум»

----------------------------------------------

88000, м. Ужгород, вул. Поліська 33,МФО 312345, Код 03584183. Св. № 10654425,інд. код. 035841807150

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про звільнення майна з-під арешту (виключення майна з опису)

1. Обставини, які обґрунтовують позовні вимоги та докази, що їх підтверджують: Іванов І.І. перебуває у зареєстрованому шлюбі з громадянином Іванова О.О. з 21 квітня 2000 р.

 Доказ: Свідоцтво про шлюб, видане Ужгородським міським відділом ЗАГС 21 квітня 2000р.

  Вироком Ужгородського міського суду від 30 червня 2005 р. її чоловіка засуджено за скоєння злочину, передбаченого ст. 191 ч. 4 КК України до позбавлення волі на чотири роки з конфіскацією майна.

 Доказ: Вирок суду від 30 червня 2005р.

  На час накладення арешту на майно органами досудового слідства та винесення вироку судом вона була відсутня за місцем постійного проживання, а тому їй не було відомо, на яке саме майно було накладено арешт і яке рішення щодо нього прийнято судом. З 2 липня 2005р. Іванов І.І. стало відомо про обставини справи. З'ясувалося, що серед іншого майна було накладено арешт на такі предмети і цінності (золотий перстень з рубіном вартістю п'ять тисяч гривен, картину художника Айвазовського «Під час бурі», вартістю 2 млн. грн. та скрипку роботи італійських майстрів під умовною назвою «Аматі» вартістю 25 тис. грн. ), які становлять мою особисту приватну власність. Картина Айвазовського «Під час бурі» знаходиться під заставою в Акціонерному банку «Форум», м. Ужгород.

 Доказ: Договір застави.

  Факт опису і вилучення цих предметів підтверджується актом опису від 20 квітня 2005 р., який знаходиться у кримінальній справі № 1-1237/05. На запит адвоката копія опису нам не була надана. У зв'язку з цим заявлено клопотання про витребування та огляд матеріалів кримінальної справи.

  Належність Іванов І.І. золотого персня з рубіном, скрипки роботи італійських майстрів, картини художника Айвазовського «Під час бурі» підтверджується заповітом її матері, згідно якого вона успадкувала після її смерті вказані речі, та Свідоцтвом про право власності на спадкове майно, видане Першою нотаріальною конторою в Закарпатській області. У відповідності із статтею 57 СК України майно є особистою приватною власністю дружини, чоловіка, якщо воно набуте в порядку спадкування.

 Докази: Заповіт, свідоцтво про право власності на спадкове майно видане Першою нотаріальною конторою в Закарпатській області.

 2. Інші обставини. які мають значення для справи

 Позовна заява подається представником, який діє на підставі Договору про надання правової допомоги та довіреності, засвідченої в порядку статті 42 ЦПК за місцем роботи Іванов І.І. Доказ: Довіреність та договір про надання правової допомоги, копія Свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю, ордер адвоката.

 До стягнення підлягають також судові витрати, а саме: на правову допомогу адвоката в сумі 1000 грн., судовий збір та інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

 Доказ: Квитанція про оплату за правову допомогу, платіжне доручення про сплату судового збору та за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

  Оскільки картина Айвазовського знаходиться під заставою, то до участі у справі необхідно залучити заставодержателя АБ «Форум» як третю особу на стороні позивача.

 Доказ: Договір застави.

  З метою забезпечення позову необхідно зупинити виконання вироку суду в частині спірного майна. Заява про забезпечення позову додається.

 На підставі вищевикладеного, керуючись статтею 57 Сімейного кодексу України та статтями 114, 119 Цивільного процесуального кодексу України,

 

ПРОШУ:

1. Позовні вимоги задовольнити. Прийняти рішення про звільнення належного позивачці майна з-під арешту (виключенння майна з опису) та повернути його Іванов І.І. 

2. Стягнути з Державної податкової інспекції Ужгородського району судові витрати (витрати на правову допомогу адвоката — 1000 грн. та витрати на оплату судового збору і інформаційно-технічне забезпечення судового процесу).

Додатки:

 

1. Свідоцтво про шлюб, видане Ужгородським міським відділом ЗАГС 21 квітня 2000р

2. Платіжне доручення про сплату судового збору №11 від 10 липня 2005 р.

3. Платіжне доручення про сплату за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

4. Квитанція про оплату за правову допомогу.

5. Довіреність на представника.

6. Копія Свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю.

7. Договір про надання правової допомоги від 2 липня 2005 р.

8. Копія запиту адвоката про надання опису майна.

9. Клопотання про витребування опису майна.

10. Договір застави № 07/3 від 7 грудня 2003 р.

11. Вирок суду від 30 червня 2005р.

12. Заповіт.

13. Свідоцтво про право власності на спадкове майно видане Першою нотаріальною конторою в Закарпатській області.

14. Ордер адвоката.

15. Дві копії позовної заяви для відповідача і третьої особи.

16. Заява про забезпечення позову. 10 липня 2005 р. № 07

«20» вересня 2005 р. Іванова