Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Organiz-rest-gosp-ZF-Kyw.doc
Скачиваний:
81
Добавлен:
08.02.2016
Размер:
468.99 Кб
Скачать
  1. Порядок виконання самостійної та індивідуальної роботи

Самостійне вивчення дисципліни «Організація ресторанного господарства» здійснюється студентом за змістовими модулями і супроводжується складанням конспекту з питань, які викладено в кожному змістовому модулі. У процесі конспектування слід дотримуватись послідовності питань, зазначених у методичних вказівках. При упорядкуванні конспектів необхідно уникати переписування тексту підручників, рекомендовано самостійно викладати суть питань.

Конспекти виконуються у загальних зошитах. Сторінки зошита повинні бути пронумеровані і мати поля 2,5 см з одного боку листка. Писати потрібно чітко, акуратно з інтервалом у одну клітинку (синім кольором). Наприкінці роботи повинен бути особистий підпис студента. Оформлений конспект студент здає викладачу в період 1-2 дні початку екзаменаційної сесії. Після перевірки конспекту самостійної роботи викладач повертає його студенту для використання під час підготовки до підсумкового модульного контролю.

Результати індивідуальної роботи з літературою, законодавчими та нормативними документами оформляються у вигляді реферату за однією із запропонованих тем на вибір студента (тематика рефератів подана за змістовими модулями). Обсяг реферату 12-15 сторінок формату А4. В кінці реферату необхідно навести список використаної літератури. Нумерація сторінок наскрізна, включаючи титульний аркуш. Допускається написання реферату в рукописному вигляді.

Якщо під час виконання самостійної роботи у студентів виникають запитання, слід звернутися за допомогою на кафедру або вирішити питання на консультаціях, що проводяться згідно з графіком навчального процесу.

6.1. Завдання самостійної роботи та тематика рефератів Змістовий модуль № 1. Основи організації роботи закладів ресторанного господарства

Ознайомитись із метою та завданням навчальної дисципліни. З’ясувати ресторанне господарство як сегмент індустрії гостинності, історичні етапи розвитку. Сучасні тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні.

Вивчити основні поняття та визначення у сфері ресторанного господарства. Класифікація закладів ресторанного господарства згідно з ДСТУ 4281:2004. Охарактеризувати типи закладів ресторанного господарства та їх характеристика. З’ясувати загальні вимоги до закладів ресторанного господарства. Характеристика структурно – функціональних параметрів закладів ресторанного господарства. Принципи формування мережі закладів ресторанного господарства.

Розглянути функціонально-технологічну структуру закладів ресторанного господарства. Принципи організації виробничо-торгівельної структури закладів ресторанного господарства. Моделювання виробничо-торговельної структури закладів ресторанного господарства. Організаційні форми виробничо-торгівельної діяльності закладів ресторанного господарства.

І. Дайте письмові відповіді на наступні питання:

  1. Указати ознаки класифікації закладів ресторанного господарства, охарактеризувати за типами.

  2. Які фактори впливають на розвиток систем ресторанного господарства.

  3. Охарактеризуйте заклад ресторанного господарства як виробничу систему.

  4. Охарактеризуйте взаємозв’язок ресурсів підприємства в залежності від типу і класу закладів ресторанного господарства.

  5. Визначте фактори, що впливають на раціональну побудову торгово-виробничих та просторових структур закладів ресторанного господарства.

  6. Дайте розгорнуту характеристику організаційним формам роботи: концентрація та спеціалізація.

ІІ. Підготуйте реферат з теми:

«Ресторанний бізнес: сучасний стан галузі та перспективи розвитку».

«Тенденції розвитку ресторанного господарства в Україні».

Нормативна література: 1, 2, 4, 5, 8, 11, 17, 19.

Основна література: 22, 30, 33, 36, 41.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]