Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Bilet_dek.docx
Скачиваний:
164
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
650.76 Кб
Скачать

Розучування нової рухливої гри «Лисиця в курнику».

Зміст гри: у грі є лисиця і кури. На одному боці зали (майданчика) перед лінією ставлять лави. Це – курник. На протилежному боці – обруч (нора для лисиці). Середина зали – подвір’я. Кури знаходяться у курнику.

За сигналом вихователя кури зістрибують з лави (діти повинні м’яко приземлятися, опускатися на пальці, на напівзігнуті у колінах ноги), ходять по подвір’ю, шукають собі їжу. За сигналом вихователя «Лисиця!» кури тікають до курника, злітаючи на сідало (стають на лаву).

Правила гри: кури тікають лише після сигналу вихователя. Лисиця не має права ловити курей за лінією. Після того, як лисиця піймає двох курей, вибирають іншу лисицю.

Завдання:

  1. Визначте вікову групу. Обгрунтуйте відповідь.

  2. Якого ступеня рухливості ця гра?

  3. Запропонуйте власний варіант створення ситуативного інтересу до цієї гри.

  4. Визначте прийом вибору ведучого у цій грі.

  5. Наведіть приклад підведення підсумку даної гри.

Білет № 21

  1. Виконайте аналітико-проектувальне завдання.

Які правила запису порушено у запропонованій загальнорозвивальній вправі для дітей середньої групи? Обгрунтуйте відповідь.

Повороти тулуба.

В.П. – ноги на ширині плечей.

1– поворот ліворуч

2– В.П.

3– поворот праворуч

4– В.П.

Дозування – 4 рази.

Складіть комплекс загальнорозвивальних вправ з палицями для дітей середньої групи.

  1. В.п - палиця вгорі. 1. Палицю вгору, прогнутися - видих. 2. Повернутися у в.п. - видих. 6-8 разів.

  2. В.п. - широка стійка ноги нарізно. 1. Палицю вертикально вперед хватом правою рукою за середину, ліву руку на пояс. 2. Палицю горизонтально - повернутися у в.п. Теж саме другою рукою. Дихання вільне. 12-16 разів кожною рукою.

  3. В.п. - палиця внизу. 1. Присід - палицю вперед - видих. 2. Повернутися у в.п. 6-8 разів.

  4. В.п.- широка стійко ноги нарізно, палицю вперед. 1. Нахил вперед, прогнутися, палицю вгору - видих. 2. В.п. Дихання довільне. 3-4 рази у кожну сторону.

  5. В.п.- широка стійко ноги нарізно, палицю на лопатки. 1. Нахил уліво. 2. В.п. Теж саме у праву сторону. Дихання довільне. 3-4 рази у кожну сторону.

  6. В.п.- стійко ноги нарізно, палицю на лопатки. 1. Поворот тулуба вліво-видих. 2. В.п. 3-4 рази у кожну сторону.

  7. В.п. - палиця внизу. 1. Ліву в сторону на носок, палицю вперед. 2. В.п. Дихання довільне. Теж саме другою ногою.

  8. В.п. - палиця внизу. 1. Стрибок ноги нарізно - палицю до грудей. 2. Стрибок ноги разом, палицю вниз. Дихання вільне. Після 36-40 стрибків перейти на ходьбу з поступовим уповільненням.

  9. В.п. - голова внизу, палиця внизу. 1. Голову вгору, палицю вгору - вдих. 2. В.п. - видих. 6-8 разів.

  1. Складіть план інтегрованого заняття «Незвичайна клумба». Визначте вікову групу. Вкажіть обладнання до заняття. Доберіть на заняття твори художньої літератури.

Білет № 22

1. Розкрийте методику навчання дітей кількісній та порядковій лічбі в контексті запропонованої ситуації.

На пропозицію вихователя визначити порядковий номер предмета, розташованого на дошці, Сергійко відповідає за допомогою кількісних числівників.

Виконайте завдання:

1. Назвіть основні завдання із формування уявлень про кількісний та порядковий рахунок.

В міру ознайомлення дітей з першими трьома числами їх вчать порядковому рахунку в межах 5 і вмінню відрізняти його від кількісного рахунку, правильно відповідати на питання: В«Скільки всього? В»,В« Який по рахунку? В». Порядковий рахунок дається разом з кількісним в цілях відмінності їх. На першому занятті необхідно розкрити значення порядкових числівників. Розкрити порядкове значення числа дозволяє зіставлення його з кількісним значенням. Кількісний рахунок: В«Скільки?В» - В«Один, два, триВ». Порядковий рахунок: В«Котра?В», В«Який за рахунком?В» - В«Перший, другий, третійВ». p> Однією з важливих завдань у цій групі є навчання дітей вмінню відлічувати предмети. Для дитини вважати і відраховувати не одне і теж. Це різні рахункові операції. Навчати отсчітиваніе доцільно у звичній для дітей обстановці, де менше відволікаючих моментів. При цьому необхідно показати дітям спосіб відліку, вказати, коли слід вимовляти числівник, відбираючи предмети. p> Наприклад, відібравши кубик і поставивши його на інший край столу, дитина говорить: В«ОдинВ», відібравши мовчки інший і поставивши його до першого, говорить: В«ДваВ» і т. д. числівник вимовляти тоді, коли практична дія відбору вже завершено. Цьому способу важливо навчити дітей, так як, багато хто називає числівник, коли беруть предмет, і називають наступне числівник, коли ставлять його до першого, тобто вважають свої рухи, а не предмети. Слід вчити відраховувати, викладати, приносити певне число предметів спочатку за зразком, а потім по названому числу.

2. Над яким завданням повинен працювати вихователь у майбутньому з дітьми та чому?

Вважати і відраховувати за зразком дітям легше, ніж по названому числу. Вихователь повинен це знати і ускладнювати завдання поступово: спочатку пропонувати працювати по наочному зразком (дається зразок-картка з гуртками та пропонується дітям знайти стільки ж іграшок, поставити кожну іграшку на гурток картки, потім по названому числу (числовий картці або цифрі) знайти трьох качечок, поставити стільки машин скільки цифр на дошці).

3. Охарактеризуйте основні прийоми навчання кількісній та порядковій лічбі.

На заняттях по математиці використовують наочно-дієві прийоми навчання: показ педагогом зразків і способів дій, виконання дітьми практичних завдань, що включають елементарну математичну діяльність (встановлення відповідності між численостями множин, рахівниць і ін.). На п'ятому році у дітей інтенсивно розвивається здібність до дослідницьких дій (наприклад, дотиково-рухового обстеження і ін.). У зв'язку з цим хлоп'ят спонукають до більш менш самостійного виявлення властивостей і відносин математичних об'єктів. Педагог ставить перед дітьми питання, що вимагають пошуку. («Чому круг котиться, а квадрат не котиться?») Він підказує, а якщо потрібний - показує, що потрібно зробити, щоб знайти на них відповідь: «Обведіть квадрат пальцем! Подивитеся, що у цієї фігури є». Діти набувають знань досвідченим шляхом, відображаючи в мові те, що безпосередньо спостерігали. Тим самим вдається уникнути відриву словесної форми вислову від вираженого в нім змісту, тобто усунути формальне засвоєння знань. Це особливо важливо! Діти даного віку легко запам'ятовують слова і вирази, часом не співвідносивши їх з конкретними предметами, їх властивостями. З перших занять перед дітьми даної групи ставлять пізнавальні завдання, які додають їх діям націлений характер.

2. Складіть мету до поданого плану-схеми заняття та продумайте його продовження. Визначте вікову групу. Обгрунтуйте відповідь.

1. Бесіда про гостинність.

2. Практичне вправляння у сервіровці столу.

3. … Мета:учити бути гостинними, розширювати знання дітей з гостинного етикету;розвивати навички поведінки в гостях;виховувати культуру поведінки, гостинність.

4. …

5. …друга молодша група(два нових слова!)

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]