Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shodennik_litnoi_pedagogichnoi_praktiki_v_prishkilnomu_litno.docx
Скачиваний:
70
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
5.16 Mб
Скачать

День 5й 10. 06.

Ранок 5го дня розпочався як завжди – прийом дітей, зарядка, сніданок. Діти були в гарному настрої, адже до нас мали завітати гості – працівники ДАІ, які прибули одразу, як ми вийшли на площадку перед школою. Діти з цікавістю слухали правила дорожнього руху та про роботу працівників ДАІ. Після чого їм дозволили посидіти на мотоциклі. Бажаючих було безліч як серед хлопців, так і серед дівчат, але всі встигли відмітитися на мотоциклі.

Після обіду у нас був запланований конкурс малюнка на асфальті на тему «Природна енергія». Ми з дітьми виконуючи малюнок були дуже схвильовані, адже зранку був дощ, і ми боялись, щоб він знову не розпочався.

Але все пройшло просто чудово. Хоч ми і не зайняли перше місце, але були нагородженні прозами.

Після конкурсу малюнків ще залишався час і ми з загоном вирішили ще погратись на стадіоні в різні ігри.

Сищик і злодій

Гру краще проводити на повітрі або в спортзалі. У ній можуть брати участь 10—20 гравців, бажано одного віку.

Гра розвиває реакцію й увагу.

Вибираються троє — сищик, злодій і ведучий. Ведучий подає команди («ліворуч», «праворуч»). Злодій тікає від сищика, сищик ловить злодія.

Інші гравці шикуються в декілька ліній, розвівши в сторони руки, їхнє завдання — чітко виконувати команди ведучого, створюючи своєрідні коридори для сищика й злодія.

Гра повторюється необхідну кількість разів; ведучий, сищик і злодій постійно змінюють один одного.

Долоні

Один гравець із зав’язаними очима сидить на стільці. Його руки витягнуті вперед долонями догори. Інші учасники по черзі підходять до нього й кладуть свої долоні на долоні гравця (15—30 с). Гравець із заплющеними очима повинен відгадати, у кого з товаришів на руці його годинник (на голові його шапка, на шиї його шарф і т. ін.).

Запах

Гравець із зав’язаними очима стоїть. Інші проходять повз нього, зупиняючись поруч на якийсь час. Гравець із зав’язаними очима повинен відгадати за запахом, хто перед ним.

День 5й 11. 06.

Сьогоднішній день розпочався не так як завжди в зв’язку з тим, що в таборі було заплановано проведення екскурсій. Оскільки різні загони вирушали в різні місця, то вихід загонів на екскурсії відбувався в різний часНаш загін повен був йти до музею ВПС, який починає свою роботу о десятій годині. Тому діти встигли зробити зарядку та поснідати.

Діти були просто в захваті від побаченого. Різні види літаків, гелікоптерів, ехолокаторів та різної наземної техніки для перевезення ракет, бомб та іншого обладнання. Питання так і лились з дитячих вуст. Я була здивована, коли питання також почали задавати і дівчата, адже гадала, щ хлопцям дана екскурсія буде набагато цікавішою. Але дівчатка були захоплені експонатами музею навіть, сильніше ніж хлопці.

Змагання по стрільбі

Загонові справи

Ігри в приміщенні

Муха

Гра, для якої не потрібно жодної попередньої підготовки, дуже цікава і весела, розвиває логіку.

Пропонуємо вам напружити свою уяву й уявити собі аркуш паперу, розлінований на дев’ять квадратів (3 на 3). Уявімо тепер муху в середній клітинці.

Перший праворуч гравець починає «пересувати» муху, тобто він говорить: «Нагору», «Униз», «Вправо» або «Вліво». Це означає, що він подумки пересуває муху в одну із сусідніх клітинок. Наступний за ним гравець пересуває муху далі за своїм бажанням.

Муху не можна рухати назад: якщо попередній гравець сказав «Униз», не можна говорити «Нагору».

Інші гравці стежать, щоб муха не вийшла за клітинне поле. Якщо це відбулося, то гравець, що припустився помилки, вибуває з гри, а гравець праворуч починає пересувати уявну муху, що знаходиться в центральному квадраті, говорячи «нагору», «униз» і т. ін.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]