Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shodennik_litnoi_pedagogichnoi_praktiki_v_prishkilnomu_litno.docx
Скачиваний:
70
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
5.16 Mб
Скачать

Члени активу:

Марк 2 - Б

Дар’я 2 - Б

Валентин 2 - Б

Руслан 2 - Б

Дар’я 2 - Б

Іван 2 - В

Яна 2 - Б

Анастасія 2 - Б

Ми намагались розділяти обов’язки дітей так, щоб всі були задоволені. Тому кожного для вигадували декілька інших посад активу(наприклад, матрос, котрий несе прапорець; матрос, котрий слідкує, щоб діти не залишали територію парку; матрос, котрий розділяє солодощі та інш.), щоб між дітьми не було конфліктів та заздрості.

Вступ

Я, Олексій Ольга Михайлівна, студентка третього курсу проходила літню практику у пришкільному оздоровчому таборі “Котигорошко” при СЗШ І - III ступенів № 15 міста Вінниці з 04.06.2010 по 21.06.2010 р. Під час проходження практики я приймала активну участь у організації і проведенні свят, змагань, виготовленні декорацій, екскурсій.

Колектив вихователів, які працювали в оздоровчому таборі “Котигорошко”- це досвідчені вчителі, які розуміють дитячу психологію, до кожної дитини підбирають особистий підхід, добре знають кожного, кому яку справу доцільно довірити!

План виховної роботи насичений різноманітними заходами та складається з урахуванням побажань дітей, важливим фактором при складанні плану є врахування вікових особливостей розвитку дітей. Із цією метою наприкінці навчального року було проведено анкету вчителями школи №15 серед учнів, де дітям було запропоновано відповісти на такі запитання "Що ти очікуєш від пришкільного табору? Твої пропозиції". Перш за все дітей привертають змістовні культурно-масові заходи, яскраві дійства та особиста участь у всіх справах, що й було проведено у таборі: “Мала спартакіада”, “Ігри народів світу”, “Фізкульт - ура”, “Солодке дерево”, “Танцюють всі”, “Стара казка на новий лад”, “Старти надій”, “Ромашка”, “Міс і Містер табору”, “Рекордсмени табору”, “Козацькі забави”, “Весела поліклініка”, “На абордаж”.

Наш девіз:

Без посмішки, малята,

Смайлики

Ніяк не можна жити,

І хлопчики й дівчата

Ми любимо дружити

Наша речівка:

Раз, два – руку подай,

Щиро всміхатись не забувай. .

Три, чотири – літня пора,

І відпочинку жде дітвора.

П’ять, шість – радість і сміх

Табір сьогодні об’єднав нас усіх,

Сім, вісім – не відставай!

З нами у літо ти вирушай

Я сонячний промінчик

Я сонячний промінчик

В долоньки покладу,

Я сонячний промінчик

До ладу доведу.

Приспів:

Світи, світи, промінчик,

Віддай своє тепло,

Щоб хоть на мить тепліше

Усім, усім було.

Щоб хоть на мить тепліше

Усім, усім було!

День 1 й 04. 06.

Перший день у таборі «Котигорошко» був дуже продуктивним і цікавим. Реєстрація дітей, які прийшли у табір пройшла досить швидко, хоч діти були спантеличені, схвильовані, але в той же час веселі, щасливі. Багато дітей були вже були між собою знайомі, тому, що вчились в паралельних класах.

Після реєстрації ми вперше пішли з дітьми а сніданок. Поснідавши, усі загони порозходились по загонових місцях і класах. Ми проводили гру-бесіду Будьмо знайомі. За допомого цієї гри діти познайомились ближче між собою, а ми познайомились з ними. Підійшла обідня пори, і ми всі разом вирушили у їдальню.

Після обіду ми знову повернулись з загоном до нашого класу для підготовки до презентації загону на лінійці, присвяченій відкриттю цієї табірної зміни.

Діти були активні і пропонували варіанти назв загону. Ми зупинились на назві «Смайлики». Вивчили девіз, речівку і пісню.

У конкурсі представлення загонів ми зайняли друге місце. Усі діти були собою дуже задоволені.

День пройшов виснажливо, але з певною цікавістю та радістю як для дітей так і для нас. Тепер чекаю з нетерпінням наступний день, адже попереду стільки всього цікавого та яскравого!

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]