Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodich_zabezpech_praktich_zanyat.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
931.84 Кб
Скачать

План практичного заняття:

        1. Поняття та особливості наказного провадження і судового наказу.

        2. Порушення наказного провадження. Видача судового наказу.

        3. Повідомлення боржника про видачу судового наказу.

        4. Набрання судовим наказом законної сили та видача його стягувачеві.

        5. Скасування судового наказу.

Основні поняття: наказне провадження, судовий наказ, стягувач (заявник), боржник.

Задача 1.

За заявою Приватного акціонерного товариства «МТС Україна» Калінінським районним судом м.Донецьку був виданий судовий наказ від 02 листопада 2012 р. про стягнення заборгованості з Шуляк Я.О. у розмірі 682,5 грн. за користування послугами зв’язку.

На вказаний судовий наказ боржник Шуляк Я.О. подала апеляційну скаргу.

Яке рішення прийме апеляційний суд за результатами розгляду скарги? Відповідь обґрунтуйте.

Задача 2.

За заявою ОКП «Донецьктеплокомуненерго» був виданий судовий наказ від 21 грудня 2013 р. про стягнення з Ростика М.В. боргу за комунальні платежі я стягнення судового збору.

Громадянин Ростик М.В. є інвалідом 2-ї групи.

Проконсультуйте гр. Ростика М.В. щодо його подальших дій.

Задача 3.

Публічне акціонерне товариство «ДТЕК Донецькобленерго» звернулось до Куйбишевського районного суду м. Донецька із заявою про видачу судового наказу про стягнення з Гончаренка О.О. заборгованості у сумі 2862,70 грн. по комунальним платежам.

Генеральний директор ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» знаходився у відрядженні і заяву підписав головний інженер.

Яке рішення може прийняти суд за цією заявою? Розгляньте усі можливі варіанти.

Задача 4.

За вимогою дочірнього підприємства «Аква-сервіс» приватного підприємства «Еліпс» Роменським міськрайсудом Сумської області був виданий судовий наказ від 01.08.2011 р. про стягнення заборгованості з Проханько С.В. за надані послуги з водопостачання в сумі 3109 грн. 62 коп.

Гр. Проханько С.В. 22.01.2012 р. подав заяву про скасування судового наказу. 27.01.2012 р. ця заява була прийнята до розгляду. 22.02.2012 р. заява про скасування судового наказу була прийнята до провадження іншиим суддею і призначене судове засідання щодо розгляду вказаної заяви по суті.

Але ухвалою того ж суду від 12.10.2012 р. Проханько С.В. було відмовлено у задоволенні його клопотання від 13.03.2012 р. про поновлення строку для подання заяви про скасування судового наказу, а саму заяву про скасування судового наказу залишено без розгляду.

Гр. Проханько С.В. подав апеляційну скаргу на ухвалу Роменського міськрайонного суду Сумської області від 12 жовтня 2012 року про залишення без розгляду заяви про скасування судового наказу, виданого за заявою Дочірнього підприємства «Аква-сервіс» приватного підприємства «Еліпс» про стягнення з Проханько С.В. суми боргу за надані послуги з водопостачання, в якій зазначив, що про видачу судовго наказу йому стало відомо лише 19.01.2012 р. при отриманні копії постанови про відкриття виконавчого провадження. Крім того, підпис в поштовому повідомленні про вручення йому судового наказу не його. З цих підстав він просив скасувати названу ухвалу і направити справу до суду першої інстанції для вирішення питання про прийняття до розгляду заяви про скасування судового наказу.

Яке рішення за розглядом скарги прийме суд апеляційної інстанції? Відповідь обґрунтуйте з посиланням на відповідні норми ЦПК.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]