Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METOD_SAMOST_ROBOTI_NDODV.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
1.35 Mб
Скачать

Методичні рекомендації до вивчення теми

Готуючись до відповіді на перше питання, ретельно опрацюйте законодавчу базу нормотворчої діяльності Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Ознайомтеся із офіційним веб-сайтом даного міністерства та Положенням про Міністерство економічного розвитку і торгівлі України. Особливу увагу зверніть на підрозділи сайту «Регуляторна діяльність» та «Нормативно-правові акти». З масиву представлених в електронній базі відомчих нормативно-правових актів виберіть міжвідомчі, спільні накази Міністерства економічного розвитку і торгівлі України з іншими міністерствами та відомствами, проаналізуйте їх зміст та значення для правового регулювання української економіки.

Аналізуючи друге питання, зверніть увагу на такі підрозділи сайту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України як «Співробітництво між Україною та ЄС», «Співробітництво з СОТ», «Зовнішньоекономічна діяльність». «Співробітництво з міжнародними фінансовими організаціями та міжнародна технічна допомога». Проаналізуйте Угоду про партнерство і співробітництво між Україною і Європейськими Співтовариствами та їх державами членами від 14.06.1994 р. ; ратифіковану 10.11.1994р. ; яка набула чинності 01.03.1998р.; Порядок денний асоціації Україна – ЄС для підготовки та сприяння імплементації Угоди про асоціацію від 20.11.2009 р.; Договор о Таможенном Союзе и Едином экономическом пространстве от 26 февраля 1999 г. Визначте плюси та мінуси для економіки України від процесів євроінтеграції та співробітництва із Митним Союзом, сформулюйте власну позицію щодо пріоритетів зовнішньоекономічного співробітництва України.

Тема 11. Нормотворчість Міністерства соціальної політики України. План

  1. Взаємодія Міністерства соціальної політки України з іншими органами державної влади в процесі нормотворчої діяльності.

  2. Проекти регуляторних актів Міністерства соціальної політики України. Перспективні напрямки удосконалення нормотворчої діяльності Міністерства соціальної політки України.

Методичні рекомендації до вивчення теми

В рамках першого питання ознайомтеся з Положенням про Міністерство соціальної політки України та офіційним сайтом даного міністерства. Особливу увагу зверніть на підрозділи сайту «Нормативна база» та «Соцініціативи Президента». З масиву представлених в електронній базі відомчих нормативно-правових актів виберіть міжвідомчі, спільні накази Міністерства соціальної політки України з іншими міністерствами та відомствами, проаналізуйте їх зміст та значення для правового регулювання соціальної сфери суспільних відносин.

Підготовка до висвітлення другого питання має включати детальний аналіз підрозділу сайту Міністерства соціальної політки України «Проекти та консультації з громадськістю», відвідавши який необхідно виписати та проаналізувати останні проекти нормативно-правових актів Міністерства соціальної політки України, Плани нормотворчої діяльності, результати громадського обговорення законопроектів, звіти про відстеження результативності регуляторних нормативно-правових актів. Крім того, необхідно ознайомитися із проектом нового Трудового кодексу України та проаналізувати останні коментарі щодо його позитивних та негативних сторін; реформою системи пенсійного забезпечення, реформою системи соціальної підтримки та послуг, реформуванням системи захисту прав дітей, які потребують державної підтримки та сімейної політки, напрямками удосконалення законодавства у сфері оплати праці та зайнятості населення (відвідавши підрозділ сайту «Реформа соціальної сфери»).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]