Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет по практике.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
133.16 Кб
Скачать

Рахунки з обліку дебіторської заборгованості у дп «дг «Елітне»

рахунку

Назва рахунку

36

Розрахунки з покупцями та замовниками

361

Розрахунки з вітчизняними покупцями

362

Розрахунки з iноземними покупцями

363

Розрахунки з учасниками ПФГ

37

Розрахунки з рiзними дебiторами

371

Розрахунки за виданими авансами

372

Розрахунки з пiдзвiтними особами

373

Розрахунки за нарахованими доходами

374

Розрахунки за претензiями

375

Розрахунки за вiдшкодуванням завданих збитків

376

Розрахунки за позиками членам кред.спiл

377-1

Розрахунки з iншими дебiторами

377-2

Розрахунки з спiвробiтниками

377-3

Розрахунки за квартплатою

377-4

Розрахунки за орендою

377-5

Дебіторська заборгованість поза строками поз давності та без

38

Резерв сумнiвних боргiв

Всі розрахунки ДП «ДГ «Елітне» з покупцями і замовниками здійснюються на основі укладених з цими організаціями договорів, де вказані строки і умови поставки продукції, порядок оплати та інше. Документами, якими оформляють відносини між господарством і покупцем є товарно - транспортні накладні спеціалізованої форми, накладні, рахунки, видаткові накладні. Якщо цінності видаються представникові покупця, він має надати відповідну довіреність. ДП «ДГ «Елітне» разом із видатковою накладною виписує податкову накладну.

Відправленні у відрядження підзвітної особі відбувається згідно з наказом керівника.

За час перебування у відрядженні працівнику відшкодовують витрати за:

- найм житлового приміщення за наявності підтверджувальних документів у розмірі фактичних витрат з урахуванням додаткових послуг, що надаються в готелях;

- добові витрати(витрати на харчування);

- на проїзд до місця відрядження і назад.

Витрати на відрядження особи, яка перебуває в трудових відносинах з платником податку, включаються до складу валових витрат платника податку лише за наявності документів, що підтверджують зв'язок такого відрядження з основною діяльністю підприємства.

Перед тим, як відправити працівника у відрядження на досліджуваному підприємстві здійснюється реєстрація особи, яка вибуває у відрядження, у спеціальному журналі реєстрації за формою

Направлення працівника у відрядження здійснюється керівником підприємства або його заступником і оформляється наказом (розпорядженням). Тут указуються пункт призначення, назва підприємства куди відряджений працівник, строк й мета відрядження.

Строк відрядження визначається керівником або його заступником, але не може перевищувати 30 календарних днів.

Відмітки в посвідченні про відрядження щодо прибуття та вибуття працівника завіряються печаткою. Днем вибуття у відрядження вважається день відправлення поїзда, автобуса або іншого транспортного засобу з підприємства відрядженого працівника, а днем прибуття із відрядження - день прибуття транспортного засобу до підприємства.

На працівника, який перебуває у відрядженні, поширюється режим робочого часу того підприємства, до якого він відряджений. Замість днів відпочинку, не використаних за час відрядження, інші дні відпочинку після повернення з відрядження не надаються.

Якщо працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові й неробочі дні, то компенсація за роботу в ці дні виплачується відповідно до чинного законодавства.

Якщо працівник відбуває у відрядження у вихідний день то йому після повернення з відрядження в установленому порядку надається інший день відпочинку.

За відрядженим працівником зберігається місце роботи (посада) та середній заробіток за час відрядження в тому числі й за час перебування в дорозі.

Середній заробіток за час перебування працівника у відрядженні зберігається на всі робочі дні тижня за графіком, установленим за місцем постійної роботи.

В ДП «ДГ «Елітне» за кожний день (включаючи день від'їзду та приїзду) перебування працівника у відрядженні в межах України, враховуючи вихідні, святкові й неробочі дні та час перебування в дорозі (разом з вимушеними зупинками), йому виплачуються добові в межі граничних норм.

Визначення кількості днів відрядження для виплати добових проводиться з урахуванням дня вибуття у відрядження й дня прибуття до місця постійної роботи, що зараховуються як два дні. Якщо відсутні відмітки в посвідченні про відрядження, то добові не виплачуються.

Витрати на проїзд до місця відрядження і назад відшкодовуються в розмірі вартості проїзду залізничним,автомобільним транспортом загального користування (крім таксі) з урахуванням усіх витрат, пов'язаних із придбанням проїзних квитків і користуванням постільними речами в поїздах, та страхових платежів на транспорті.

Відрядженому працівникові перед від'їздом у відрядження видається грошовий аванс у межах суми, визначеної на оплату проїзду, наймання житлового приміщення і добові. До закінчення третього банківського дня після повернення з відрядження працівник зобов'язаний подати звіт про витрачену у зв'язку з відрядженням суму. Разом з звітом про використання коштів, наданих на відрядження подаються посвідчення про відрядження, оформлене в установленому порядку, і документи в оригіналі про наймання житлового приміщення та проїзд.

Витрати на відрядження відшкодовуються лише за наявності документів в оригіналі, що підтверджують вартість цих витрат, а саме: транспортних квитків або транспортних рахунків (багажних квитанцій), рахунків готелів (мотелів), страхових полісів тощо.

Витрати у зв'язку з відрядженням, що не підтверджені відповідними документами (крім добових витрат), працівникові не відшкодовуються. Видача готівки під звіт здійснюється з кас підприємств за умови повного звіту конкретної підзвітної особи за раніше видані під звіт суми.

Готівка, видана під звіт на витрати на відрядження, але не витрачена, повинна бути повернена в касу підприємства не пізніше 3 робочих днів по закінченні відрядження, а видана на закупівлю сільськогосподарської продукції та заготівлю вторинної сировини і металобрухту – 10 робочих днів з дня видачі її під звіт, на всі інші виробничі (господарські) потреби – наступного дня після видачі її під звіт і здана в касу банку не пізніше наступного дня.

У разі перевірки дотримання касової дисципліни готівка, видана під звіт, але не витрачена і не повернена в касу підприємства протягом 10 робочих днів з дня видачі її під звіт (по відрядженнях - протягом 3 робочих днів після закінчення відрядження), починаючи з наступного дня після закінчення зазначених термінів, включається в суму фактичного залишку готівки в касі на кінець дня і співвідноситься зі встановленим лімітом залишку готівки в касі.

Підзвітна особа зобов'язана подати у встановлені терміни керівникові підприємства (організації) Звіт про використання коштів, наданих на відрядження або під звіт за призначенням отриманих сум з доданням документів, які засвідчують правильність указаних у звіті грошових витрат.

Синтетичний облік операцій з дебіторами ведеться у Обороті по рахунку 36, 37, 38 та Головній книзі (додатки ).

Отже, облік всіх розрахунків з дебіторами підприємство веде відповідно до норм чинного законодавства без порушень.