Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skripai_Proekt.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
4.75 Mб
Скачать

5.5.3. Розподіл запроектованих обсягів лісових культур

за технологічними схемами (площа, га)

Номер техноло-

гічної схеми

Не вкриті лісовою рослинністю землі

Лісосіки ревізійного періоду

Разом

2

-

6,0

6,0

3

-

0,3

0,3

6

-

2,0

2,0

13

23,4

50,7

74,1

21

2,5

3,2

5,7

31

2,5

-

2,5

41

-

95,8

95,8

44

15,3

-

15,3

Разом:

43,7

158,0

201,7

Створення лісових культур рекомендується згідно технологічних схем, приведених в "Основних положеннях організації і розвитку лісового господарства області", які додаються до таксаційних описів. З врахуванням природного поновлення, типу лісорослинних умов, особливостей ділянки в технологічній схемі вказані способи обробітку ґрунту, спосіб створення, схема змішування порід тощо. Технологічні схеми складені на основі рекомендацій посібника П.Г. Вакулюка “Типи лісових культур для рівнинних районів України” (1988 р.)

Створення лісових культур в рекреаційних лісах на наступний ревізійний період не проектується.

Догляд за лісовими культурами буде проводитись від 3 до 6 років, залежно від схеми створення, головної породи і типу лісу.

Для основних лісоутврюючих порід проектується 9-17 кратний догляд. В перший рік буде проводитись від 4 до 5 доглядів з наступним зменшенням їх кількості в послідуючі роки.

Загальний обсяг доглядів за наявними незімкнутими культурами і за культурами, що проектуються, в ревізійному періоді, при переведенні на однократний, становитиме 3207 га або в середньому щорічно по 321 га.

Використання хімічних засобів для догляду за лісовими культурами не проектується.

В незімкнутих культурах останніх років, які мають значний відпад, запроектовано їх доповнення на загальній площі 21,9 га або 8,8 га в переводі на суцільні культури. Увесь обсяг доповнень проектується виконати в перші два роки ревізійного періоду.

Доповнення лісових культур, які створюватимуться на протязі ревізійного періоду, повинно проводитись при відпаді більше 15 %, як правило, весною наступного року після садіння культур. Середній щорічний обсяг доповнення культур, які створюватимуться, становитиме орієнтовно 3,0 га або 1,2 га при переведенні на суцільні культури.

Доповнення культур передбачається проводити однорічними сіянцями, вручну, під меч Колесова, в рядах , де пройшов відпад.

При умові виконання запроектованих лісовідновлювальних заходів, на кінець ревізійного періоду в категорії не вкритих лісовою рослинністю земель залишиться 99,7 га, біогалявин, декоративних галявин і місць відпочинку, і 17,8 га зрубів останнього року ревізійного періоду, лісовідновлювальні заходи, на яких будуть проводитись в наступному ревізійному періоді.

Запроектовані щорічні обсяги лісовідновлювальних заходів по лісництвах приведені в додатку 6.

5.6. Реконструкція насаджень

До фонду реконструкції лісовпорядкуванням віднесені низькоповнотні молодняки і середньовікові насадження природного і штучного походження з повнотою 0,3-0,4, малоцінні молодняки з повнотою 0,5 і вище віком до 10 років, що не відповідають типам лісу, які вони займають, і цільовому призначенню, загальною площею 36,0 га.

Проведення реконструктивних заходів на наступний ревізійний період не проектується з економічних міркувань.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]