Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Skripai_Proekt.doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
4.75 Mб
Скачать

Діаграма 11. Розподіл вкритих лісовою рослинністю земель на включені та виключені з розрахунку головного користування

Діаграма 12. Розподіл виключених із розрахунку головного користування по видах виключення

Площа насаджень, виключених із розрахунку головного користування, в порівнянні з попереднім лісовпорядкуванням, збільшилась на 9,3%, що пов’язано з виділенням нових особливо захисних ділянок лісу, таких як пам’ятки природи, ділянки лісів, що використовуються для цілей насінництва, насадження-медоноси та насадження, в складі яких є породи, які не підлягають рубці.

Обсяг експлуатаційного фонду зменшився на 32% по площі і на 36,8%, що також пов’язано з виділенням нових особливо захисних ділянок лісу.

На наступний ревізійний період призначена лісовідновна рубка в насадженнях, які виключені із розрахунку головного користування, на площі 4,5 га з загальним запасом 1,170 тис.м3. Хоча, стиглі насадження, які списані з розрахунку головного користування, знаходяться в задовільному стані, при безперервному лісовпорядкуванні необхідно звернути особливу увагу на ці ділянки і при необхідності призначити відповідні заходи.

Всі виключення із розрахунку головного користування здійснені згідно лісового кодексу України і постанови Кабінету Міністрів від 27 липня 1995 року №557 “Про затвердження Порядку поділу лісів на групи, віднесення їх до категорій захисності та виділення особливо захисних земельних ділянок лісового фонду”.

5.1.2. Порівняння запроектованого виходу ділової і ліквідної деревини з фактичним виходом в середньому за останні 2 роки, %

Господарство, госп-секція, переважаюча порода

Фактичний

Запроектований

Відхилення від фактичного виходу

% ліквіду від стов-бурного запасу

% ділової від ліквідного запасу

% ліквіду від стов-бурного запасу

% ділової від ліквідного запасу

ліквід, %

+-

ділової, %

+-

Група лісів 1

Господарство хвойне

Госпсекція соснова

Сосна звичайна

91

80

91

80

-

-

Господарство твердолистяне

Госпсекція дуба високостовбурного

Дуб звичайний в/стовбурний

96

51

96

51

-

-

Госпсекція дуба низькостовбурного

Дуб звичайний н/стовбурний

85

25

85

25

-

-

Господарство м’яколистяне

Госпсекція вільхова

Вільха чорна

92

40

92

40

-

-

Товаризація експлуатаційного фонду виконана на персональних комп’ютерах згідно таблиць, поміщених в “Нормативно-справочных материалах для таксации лесов Украины и Молдавии”, Киев “Урожай” 1987.

Результати товаризації містяться в книзі 2 тому першого.

Розходжень по виходу ліквідної і ділової деревини між даними лісгоспу і лісовпорядкування немає, тому що другою лісовпорядною нарадою були прийняті показники, які досягнуті лісгоспом за два останні роки ревізійного періоду.

На ревізійний період лісовпорядкуванням проектуються суцільнолісосічні рубки у певній відповідності з “Правилами рубок головного користування в лісах України”, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 27 липня 1995 року №559.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]