Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
moy_otchet.doc
Скачиваний:
18
Добавлен:
07.02.2016
Размер:
784.38 Кб
Скачать

5.12. Облік капітальних інвестицій

Більшість матеріальних і нематеріальних необоротних активів надходять на підприємство внаслідок здійснення капітальних інвестицій.

Капітальні інвестиції - це сукупність витрат на придбання або створення матеріальних і нематеріальних необоротних активів.

За економічним змістом вони являють собою основне джерело простого та розширеного відтворення.

Капітальні інвестиції класифікують за такими ознаками: за структурою (капітальне будівництво, придбання основних засобів, придбання інших необоротних матеріальних активів, формування основного стада); призначенням (капітальні інвестиції, які здійснюються для виробничої і невиробничої сфери діяльності); ступенем готовності (закінчені об'єкти, незавершене виробництво); способом організації (господарський, підрядний, змішаний).

У сільськогосподарських підприємствах в окрему групу капітальних інвестицій слід виділити витрати на закладання і вирощування багаторічних насаджень, меліорацію та іригацію земель.

Завдання бухгалтерського обліку капітальних інвестицій такі:

- правильне і своєчасне оформлення документів з відображення обсягів будівельно-монтажних робіт і витрат на капітальні інвестиції з придбання або створення інших необоротних матеріальних і нематеріальних активів;

- об'єктивне і достовірне формування вартості об'єктів капітального інвестування;

- правильне відображення витрат на незавершене будівництво;

- контроль за дотриманням фінансової дисципліни;

- контроль за економним витрачанням матеріальних і трудових ресурсів на будівництво об'єктів.

При здійсненні будівництва підрядним способом укладається генеральний договір підряду між підприємством-замовником і спеціалізованою будівельною організацією на весь обсяг і термін будівництва, підписаний у встановленому порядку. В ньому генеральний підрядник зобов'язується збудувати об'єкт відповідно до проектно-кошторисної документації і здати його в експлуатацію в установлені терміни. Замовник надає підряднику Проектно-кошторисну документацію, Титульні списки, Акт про відведення земельної ділянки під нове будівництво, графіки передачі обладнання й матеріалів, якими має забезпечити замовник.

Кошторис - це документ, в якому зазначено суму коштів, необхідних для виконання робіт з будівництва (ремонту, реконструкції та ін.). Його складають проектні організації за замовленням господарств і використовують у плануванні обсягів капітальних інвестицій для контролю використання коштів на будівництво.

Зведений кошторис складають у разі будівництва кількох об'єктів на одному майданчику. Він включає вартість цих об'єктів, а також окремі види робіт і витрати загального характеру. За зведеним кошторисом проводять планування капітальних вкладень, їх фінансування, а також розрахунки між підрядною організацією і замовником.

Титульний список -це перелік об'єктів будівництва виробничого і невиробничого призначення, придбання машин та обладнання, закладання багаторічних насаджень. У ньому вказують початок і термін завершення робіт, потужності та кошторисну вартість об'єктів, обсяг робіт на поточний рік і весь період будівництва, завдання з уведення об'єктів у експлуатацію.

Внутрішньо-будівельний титульний список - документ, який відображає річний план капітальних інвестицій конкретного господарства. В ньому записують:

- повну кошторисну вартість об'єктів капітальних інвестицій; - залишок кошторисної вартості на початок року;

- річний обсяг робіт, у тім числі вартість будівельно-монтажних робіт і обладнання, показники введення в дію потужностей.

По закінченні будівництва складають Акти приймання, довідки про обсяг виконання робіт, що є підставою для перерахування коштів підряднику.

Сільськогосподарські підприємства купують автомобілі, трактори, комбайни, робочі машини і обладнання безпосередньо на заводах і в постачальницьких організаціях.

У ДП «ДГ «Елітне» за 2014 р. придбання необоротних активів на здійснювалось.

У цілому придбані основні засоби оглядає комісія і складає Акт приймання-передачі (внутрішнього переміщення) основних засобів, окремо на кожний інвентарний об’єкт, де зазначає основні технічні показники машин і обладнання, балансову вартість тощо. До Акта додають технічну документацію (технічний паспорт, гарантійний талон тощо).

Синтетичний облік витрат на придбання або створення необоротних активів ведуть на рахунку 15 "Капітальні інвестиції".

За дебетом рахунка 15 "Капітальні інвестиції" відображається збільшення зазначених витрат на придбання або створення матеріальних та нематеріальних необоротних активів, за кредитом – їх зменшення (введення в дію, прийняття в експлуатацію придбаних або створених необоротних активів тощо).

Первинний облік обсягів і витрат капітальних інвестицій організовують залежно від виду капіталовкладень, способу виконання будівельно-монтажних робіт, а також каналів і способів придбання машин, обладнання та устаткування.

Отже, досліджуване підприємство здійснює своєчасне і правильне оформлення документів по відображенню витрат на капітальні інвестиції по придбанню або створенню основних засобів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]