Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_po_TBV.docx
Скачиваний:
87
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
111.23 Кб
Скачать

18. Вибір монтажних кранів

Основними факторами, що впливають на вибір крана є: розміри будівлі або споруди; габарити і положення в просторі монтованих елементів; обсяг і терміни будівництва; характер підземної частини будівлі; особливі умови монтажу (скрутність майданчики, ухил місцевості). Визначають також монтажні параметри елементів: максимальну масу конструктивного елемента дп, необхідну висоту підйому гака Нкр, необхідний виліт гака /„. Потім у відповідності з цими параметрами розглядають можливі типи і марки кранів, знаходять вантажний момент.

Для баштових кранів необхідний вантажний момент знаходять як найбільший момент, що отримується при збільшенні маси монтованої елемента на відстань між проекцією його центру тяжіння і віссю обертання монтажного крана.

Після того як визначені розрахункові параметри монтажного механізму, за технічними характеристиками вибирають такі крани, робочі параметри яких відповідають розрахунковим.

Звичайно за умовами можливого виконання монтажних робіт для одного об'єкта можна підібрати кілька різних кранів. Остаточне рішення слід приймати на основі техніко-економічного порівняння, яке виконується за такими основними показниками: продуктивність крана на монтажі в зміну, виробнича собівартість машино-зміни монтажного крана, сумарна трудомісткість процесу монтажу.

Одноповерхові виробничі з повним і неповним каркасом будівлі. Одне - і двоповерхові виробничі, житлові та громадські будівлі. Повнозбірні житлові будинки висотою до двох поверхів. Трьох, п'ятиповерхові будівлі: великоблочні, великопанельні, каркасно-панельні Силосні траншеї, овочесховища Елеватори, сушильно-очисні вежі, об'єднані цехи з силосами. При масі збірних елементів до 1,5 т; автомобільні - ЛАЗ-690, КТС-ЗГ, ДО-52; пневмоколісні - Е-255, Е-302. При масі збірних елементів понад 1,5 т: автомобільні - ДО-61, 64, АК-75, К-104; пневмоколісні - До-106, К-124; гусеничні - Е-ЗОЗ, Е-652. При масі збірних елементів до 1,2 т: автомобільний-КТС-ЗГ. При масі збірних елементів понад 1,2 т: автомобільні - До-61, 64, АК-75, К-Ю4; пневмоколісні - До-106, К-124. При масі збірних елементів 3-5 т: автомобільні - До-Ю4, К-162; пневмоколісні - До-124, 161, К-255

19. Технологічні властивості матеріалів при монолітному будівництві

Монолітне будівництво - це одна з найбільш перспективних технологій, що застосовуються в будівництві будівель і споруд для різних потреб. Сам процес монолітного будівництва виглядає як будівництво різних конструктивних елементів з суміші, що містить бетон, і спеціальної опалубки. Під опалубкою розуміють особливу конструкцію, яка служить спеціальною формою, в яку укладають монолітний бетон. Опалубка є невід'ємною частиною монолітного будівництва, а також однією з її особливостей, так як саме за рахунок опалубки конструкція майбутньої будівлі набуває міцність, жорсткість і стійкість до змін форми, розміру і інших властивостей бетонируемой конструкції. Монолітне будівництво технологія, як правило, представляється наступним чином.

На будмайданчику встановлюються спеціальні форми - опалубки, які повністю повторюють контур майбутньої будови або його елементи - стіни, колони та інше. У опалубку (того виду, який передбачений схемою) встановлюється арматура, в яку заливається бетон. Монолитное строительство, опалубка со склада в Киеве всегда в наличии, отечественного и импортного производства. Сьогодні в монолітної технології будівництва використовується кілька видів опалубки: щитова і тунельна. Тунельна опалубка дозволяє відразу отримати цілі блоки квартир, так як можна одночасно зводити і внутрішні стіни і перекриття тієї висоти і ширини, якій тільки буде потрібно. Після закінчення будівництва необхідно звести лише зовнішні стіни. Правда, такий будинок складно назвати елітним, так як одна квартира буде займати максимум 50 - 60 квадратних метрів.

Для зведення щитової опалубки вимагає більшу кількість часу, зате вона більш мобільна. За її допомогою можна зводити будівлі без балок каркасного типу, що відкриває масу різних можливостей. Наприклад, можна побудувати будівлю з абсолютно будь-яким фасадом і з будь-якою кількістю поверхів, при цьому є можливість розпланувати самі квартири таким чином, щоб можна було максимально задовольнити замовника. Так покупці отримують безліч варіантів майбутньої квартири, який тільки побажають. Квартиру можна придбати взагалі без обробки і перегородок і самому розпланувати її від "А" до "Я". Так замовник може сам вирішити, скільки у нього буде кімнат, який інтер'єр буде у них і, навіть скільки рівнів.

Потім встановлюється система комунікацій, система утеплення. Для зведення зовнішніх стін використовуються навісні, панельні і цегляні стіни. Зазначимо, що цегляно монолітне будівництво дозволяє забезпечити монолітним будинкам майже стовідсоткову звукоізоляцію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]