Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_po_TBV.docx
Скачиваний:
87
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
111.23 Кб
Скачать

62. Технологія бетонування підлог промислових будівель

Бетонні і цементні підлоги - міцні, стійки проти бензину і мінеральних масел, але не стійки проти дії кислот і високої температури. Підготовкою під ці підлоги служить бетонтовщиною 80 ... 200 мм. Покриття бетонної підлоги роблять з бетону класу не нижче В15, товщиною 25 ... 30 мм. Крупність гравію або щебеню бетону для покриття не повинна перевищувати 15 мм . Після початку схоплювання бетону поверхню підлоги затирають дерев'яними тертками.  Іноді для водонепроникності і підвищення міцності на стирання поверхню підлоги флюатіруют (тобто обробляють водними розчинами кремнефтористоводородной кислоти, кремнефтористого магнію або алюмінію). З метою підвищення міцності підлоги до складу бетону покриття замість гравію або щебеню застосовують сталеву або чавунну стружку. Такі підлоги називають сталебетонним або Металоцементні. Покриття цементної підлоги виконують з цементного розчину марок 300 ... 400. Поверхняпідлоги затирають залізними тертками (железнят). Товщина покриття цементної підлоги 20 ... 25 мм.  У приміщеннях, де підлоги повинні мати кислото - стійкістю, їх влаштовують з кислотоупорного бетону. В'яжучим в таких бетонах служить рідкескло, заповнювачем - щебінь, пісок та пилоподібні добавки з кислотостійких кам'яних матеріалів. Для додання підлозі потрібного кольору до складу бетону можуть бути введені пігменти.

63. Вимоги безпеки праці при виконані кам'яної кладки

При виконанні кам'яних робіт повинні передбачатися заходи, що попереджують вплив на працівників небезпечних і шкідливих виробничих факторів, таких як:

- розташування робочого місця на висоті;

- рухомі машини і механізми;

- пересуваються конструкції;

- руйнуються конструкції;

- нервово-психічні навантаження, пов'язані з монотонністю праці.

При кладці стін будівлі на висоту до 0,7 м від робочого настилу і відстані від рівня кладки з зовнішньої сторони стіни до поверхні землі (перекриття) понад 1,3 м необхідно застосовувати захисні пристрої, а при неможливості їх застосування - запобіжні пояси. Не допускається кладка стін наступного поверху без установки несучих конструкцій міжповерхового перекриття, а також майданчиків і маршів у сходових клітках. Гранична висота зведення вільно стоять кам'яних стін (без укладання перекриттів) повинна бути визначена в проекті виробництва робіт. Не допускається кладка зовнішніх стін товщиною до 0,75 м в положенні стоячи на стіні. При товщині стіни більше 0,75 м дозволяється проводити кладку зі стіни, застосовуючи запобіжний пояс, закріплений за спеціальне страхувальний пристрій. Знімати тимчасові кріплення елементів карниза, а також опалубки цегляних перемичок допускається після досягнення розчином міцності, встановленої проектом. При переміщенні і подачі цегли, дрібних блоків і тому подібних матеріалів на робочі місця із застосуванням вантажопідйомних засобів слід застосовувати піддони, контейнери і вантажозахватні пристрої, що виключають падіння вантажу.

64. Захватні пристрої для монтажу будівельних конструкцій

Вантажозахватні пристрої - комплексні пристрої, складаються з стропів, траверс, такелажних скоб, з'єднань канатів, балочних конструкцій, замків автоматики, чалочных крюков та інших елементів. За призначенням вони поділяються на універсальні і спеціальні. Універсальні вантажозахватні пристрої призначені для роботи з різними вантажами, мають ідентичні параметри і властивості. Спеціальні - для роботи з конкретними вантажами-проектуються з урахуванням їх параметрів і конструктивних особливостей. Вантажозахватні пристрої повинні забезпечувати просту і зручну строповку і расстроповку і повну безпеку монтажних робіт. Конструкція вантажозахватних пристроїв повинна виключати появу в монтованих елементи монтажних напружень, не передбачених проектом.

На монтажних роботах широке поширення отримали універсальні і полегшені стропи, двухветвевые і четырехветвевые стропи і різні різновиди балансирних стропів. Кінці стропів, призначені для навішування на гак крана або для кріплення до крюкам, скоб, кілець та захватным пристроїв, забезпечуються коушем - спеціальним металевим кільцем овальної форми, оберігає трос від перетирання. Кінці стропів, призначені для захоплення конструкції, зазвичай оснащуються гаками, які мають пристрій проти мимовільного отцепления, карабінами або спеціальними захватними пристроями.

У відповідності з ГОСТ 1575 вантажопідйомність стропів становить 0,25; 0,4; 0,63; 1,0; 1,6; 2,5; 4,0; 6,3; 10; 16; 25; 40 т, а стандартна довжина стропів 1,0; 1,6; 2,5; 4,0; 6,3; 10,0 м.

Траверса являє собою жорсткий строп у вигляді металевої конструкції балки або ферми, шарнірно підвішеній до гака крана Вона застосовується у випадках, коли порушуються елементи конструкцій не можуть сприймати монтажні зусилля, що виникають від гнучкого стропа.

Траверси-балки, що працюють на вигин, більш важкі, але мають невелику висоту. Траверси-ферми, що працюють на стиск, мають більш легку конструкцію, але вимагають значної додаткової величини підйому гака вантажопідйомної машини.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]