Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_po_TBV.docx
Скачиваний:
87
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
111.23 Кб
Скачать

52. Правила розрізки кам'яної кладки

53. Технологія монтажу залізобетонних ферм

Залізобетонні крокви виготовляють з напруженою арматурою (дротяної, канатної, стрижневий, натягиваемой на упори стенду) нижнього пояса. Виготовлення виконується на протяжних стендах, в багатоярусних стендах-камерах і в одноярусних силових формах і стендах-камерах. Витрати праці становлять близько 10,4 чол / Год для виробництва кубометра ферм з прольотом 18 м. У касетних формах виробляють стійки і розкоси. Готові стійки і розкоси укладають у форму для армування. Струнопакетамі з високоміцного дроту з діаметром 5 мм армуються нижні пояси. Верхні пояси підлягають армуванню звичайними стрижнями. Гідродомкратами натягують струнопакети. Бетон укладається бетоноукладачем. Через пару годин після бетонування виконують термообробку виробів. Оборотність стендів відбувається протягом 2 діб. Таким чином можливо виготовити до 8 ферм на добу. Вага конструкції з прольотом 18 м становить від 6 до 7,5 т, з прольотом 24 м - від 11 до 12,3 т.

54. Типи опалубок. Основні вимоги до опалубок

Опалубку класифікують за функціональним призначенням в залежності від типу бетонованих конструкцій і поділяють: • для вертикальних поверхонь, у тому числі стін; • для горизонтальних і похилих поверхонь, у тому числі перекриття; • для одночасного бетонування стін і перекриттів; • для криволінійних поверхонь (використовують в основному пневматичні опалубки). В результаті практичного використання у вітчизняному та зарубіжному масовому промисловому і цивільному будівництві створені і з успіхом застосовують залежно від характеристик споруд, матеріалу опалубки, умов і методів виконання робіт ( докладніше див. публікацію “Призначення та влаштування опалубки” ) цілий ряд опалубок, найбільше поширення з яких отримали наступні: Розбірно-переставна дрібнощитова опалубка, Крупнощитова опалубка з великорозмірних щитів площею до 20 м, Блокова опалубка, Підйомно-переставна опалубка, Об’ємно-переставна опалубка, Ковзна опалубка, Горизонтально переміщувана опалубка, Вертикально переміщувана опалубка, Тунельна опалубка, Незнімна опалубка, Спеціальні опалубки.

На виробництво опалубних робіт повинна бути складена технологічна карта, що входить в проект виробництва робіт. До складу ТК включаються маркувальні креслення. Маркувальне креслення представляє собою план і бічні проекції конструкції, для якої виконується опалубка, із зазначенням умовних осей основних граней. Крім того, на кресленні приведені елементи опалубки з присвоєними їм умовними позначеннями (марками), а також специфікація елементів опалубки. Розкладку елементів опалубки виконують на розгортках поверхонь конструкції, що бетонується; тут же вказують місця установки елементів кріплення. Заготовку елементів опалубки роблять у централізованому порядку на заводах, деревообробних комбінатах або в спеціальних майстернях. Готові елементи опалубки маркують, що дозволяє простіше збирати опалубні панелі і безпомилково встановлювати щити на призначене їм місце в опалубці.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]