Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Kontrolna_po_TBV.docx
Скачиваний:
87
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
111.23 Кб
Скачать

27. Системи перевязки цегляної кладки

Розкладку цегли і каменів в шарах кладки і чергування шарів виробляють у певній послідовності, яку називають системою перев’язки швів кладки. Шари кладки з каменів правильної форми називають рядами кладки. Горизонтальні шви мають середню товщину 12 мм для цегли і 15 мм для природних каменів, а вертикальні шви повинні мати товщину 10 мм для цегли і 15 мм для природних каменів. Допускається товщина окремих швів від 8 до 15 мм. Товщину стін і стовпів приймають кратними половині або цілій цеглі чи каменю, вийняток становлять армовані перегородки в пів цегли. У більшості випадків цегла в кладці укладається на постіль, в окремих випадках, наприклад при кладці карнизів, цеглу вкладають на ребро – бічну ложковую грань. Товщину суцільної цегляної кладки призначають кратною 0,5 цегли, тому стіни можуть мати наступну товщину: півцеглини – 12 см; цегла – 25 см; півтора цегли – 38 см; дві цеглини – 51 см; дві з половиною – 64 см, три цегли – 77 см. Висота рядів кладки складається з висоти цегли або каменів і товщини горизонтальних швів розчину ( див. докладніше про розчини для кам’яної кладки) . При середній товщині шару розчину 12 мм і цегли 65 мм висота ряду кладки складе 77 мм, при товщині потовщеної цегли 88 мм – відповідно 100 мм. Таким чином, при цеглі товщиною 65 мм на 1 м кладки по висоті розміщується 13 рядів, при цеглі товщиною 88 мм – 10 рядів.

28. Підготовка майданчика до будівництва

Будівництво будинку триває кілька місяців, а до його завершення і прийняття в експлуатацію іноді потрібно кілька років. Це залежить, безумовно, від вашої фінансової спроможності і від самої організації роботи.

До будівництва будинку можна приступити за умови:

– У вас є, з усіма додатками, затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будинку.

– Також у вас є висновок державної землевпорядної експертизи.

– Прийняте рішення відповідної ради про затвердження проекту землеустрою.

– У вас є будівельний паспорт, на забудову земельної ділянки з усіма необхідними рахунками.

До початку вам необхідно найняти бригаду, яка буде працювати, і визначити керівника будови. Можливо, ви скористаєтеся послугами будівельної фірми. У будь-якому випадку вам потрібно добре зважити на репутацію майстрів.

29. Технологія влаштування перекриття з монолітного бетону

Перекриття можуть бути двох видів: дерев'яні і залізобетонні. Другі мають найбільші перевагами завдяки високій надійності, оскільки дерево легко запалюється, а бетон не є горючим матеріалом. У той же час плита перекриття з бетону має велику вагу, тому вплив на стіни кожного поверху будівлі дуже велике. При проектуванні будинків слід заздалегідь передбачити необхідну товщину і міцність стін, які повинні будуть відповідати обраному виду перекриття. Крім того, для підвищення теплоізоляційних властивостей в бетон додається керамзит, а не щебінь. Збірні готові плити необхідно встановлювати за допомогою підйомного крана. Можна відзначити переваги і в розмірах перекриттів: для залізобетонних плит вони можуть бути будь-якими, а дерев'яні перекриття повинні мати стандартні розміри. Пристрій монолітних залізобетонних перекриттів не вимагає здійснення різних робіт, пов'язаних з навантаженням і розвантаженням. Поверхня виробів виходить дуже якісною, так як технологія не передбачає наявності швів на монолітних перекриттях. Влаштування монолітного безбалковими перекриттядозволяє отримувати гладкі поверхні, готові для подальшого використання, тому воно більше за інших поширене в будівництві. Закуповувати балки не потрібно, тому витрата матеріалів менше. Профнастил при монтажі монолітного перекриття дозволяє отримати дуже якісну плиту. При використанні другого варіанта також не буде потрібно додатковий витрата матеріалів з метою обробки перекриття.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]