Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Geodezia_Grabova.doc
Скачиваний:
802
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
33.1 Mб
Скачать

Технічний проект.

Після вивчення району робіт і аналізу вихідних матеріалів розробляють технічний проект. Технічний проект робіт по оновленню карт в межах певного району складається у відповідності з технічним завданням.

В технічному проекті відображують: цільове призначення проектних робіт; межі і площу об’єкта, масштаб, рік зйомки оновлюваної карти; характеристика фізико-географічних умов району; умови виконання аерофотозйомки або використання матеріалів уже виконаної аерофотозйомки; характеристика оновлюваної карти, її сучасність і придатність для оновлення, наявність і порядок використання пунктів планово-висотної основи при оновлені карт; прийняті для оновлення карти методи і технологія процесів, перелік матеріалів, які повинні бути здані після виконання польових і камеральних робіт; кошторис на виконання польових і камеральних робіт.

При визначенні методів і технології робіт з оновлення карт повинно бути враховано: яким способом і за якими вихідними матеріалами слід наносити на карту зміни, які сталися на місцевості і на якій картографічній основі виконувати її оновлення. Методи і технологія робіт прийняті для оновлення карт повинні забезпечувати:

  1. Можливість нанесення на карту всіх змін і виправлення помилково зображених на оновлюванній карті контурів і рельєфу з точністю вимог інструкції щодо оновлення карт

  2. Покращання змісту карти і приведення її в повну відповідність з місцевістю за всіма елементами

  3. Мінімальний об’єм польових і камеральних робіт, необхідних для оновлення карт.

Проект камеральних робіт

За підсумками підготовчих робіт і на підставі технічного проекту оновлення карт складають проект камеральних робіт.

В проекті відображуються питання, які відносяться до організації і технології камеральних робіт, а також перелік матеріалів, які повинні бути здані для польового обстеження.

Редакційні вказівки

Редагування карт – це науково-технічне керівництво процесом складання оригіналів топографічних карт на всіх етапах, скероване на забезпечення високої якості змісту і оформлення карт. В процесі підготовчих робіт, вивчається район робіт, основні і допоміжні матеріали і на їх основі складають редакційні вказівки. Редакційні вказівки складають в короткій текстовій формі і при необхідності супроводжують необхідними ілюстраціями у вигляді умовних знаків, таблиць, схем. Редакційні вказівки містять в собі чіткі і конкретні рекомендації щодо відображення елементів змісту карт, типу ландшафтів і специфічних особливостей району без повторення загальних положень інструкції. За текстом вказівки доцільно розташовувати послідовно за елементами змісту карти: гідрографія, рельєф, населені пункти і т.д. і викладають конкретні рекомендації використовування матеріалів під час камерального дешифрування аерознімків, виправленню оригіналів карт, особливостям застосування умовних знаків для зображення об’єктів, які змінились, написів нових назв, зведення рамок і т.п.

Після закінчення камерального виправлення карт редакційні вказівки доповнюються рекомендаціями щодо польового обстеження, збору і перевірки географічних назв, пояснювальних підписів і характеристик об’єктів місцевості, яких не вистачає. Редакційний контроль виконується з метою:

  1. Правильного використання основних і допоміжних матеріалів

  2. Дотримання прийнятої технології робіт, вимог інструкції щодо оновлення карт, умовних знаків і редакційних вказівок

  3. Виконання однакового зображення однотипних об’єктів місцевості

  4. Запобігти можливості нанесення помилкових даних, внесення помилок в зображення елементів місцевості

  5. Грамотного виконання робіт, зведення рамок карт і меж об’єктів робіт.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]