Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Geodezia_Grabova.doc
Скачиваний:
785
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
33.1 Mб
Скачать

§240. Нівелювання траси і поперечників

По закріплених пікетах на трасі і закріплених на місцевості кривих двічі виконують нівелювання; одним холом нівелюють всі точки пікетажу, другим тільки точки зв’язку і репери (Рис.245).

Перевищення по такому ходу передають через точки зв’язку, нівелюючи їх по чорних та червоних сторонах рейок. Інші точки ходу є проміжними, їх нівелюють тільки по чорних сторонах рейок (табл.38)

При нівелюванні крутих схилів, коли промінь візування в один бік направляеться в землю, а у другий – проходить вище рейки, роблять додаткові зв’язуючі точки Рис.245 (“іксові”:,, ...). Відстані до “іксових” точок не вимірюють, але їх чітко відмічають на місцевості.

Відмітки зв’язуючих точок обчислюють за ув’язаними середніми перевищеннями, Нев’язки ходів для такого нівелювання не повинні перевищувати величини:

, де – довжина ходу в км.

Відмітки проміжних точок обчислюють через “горизонт інструмента” . Горизонтом інструмента називається відмітка візирного променя нівеліра на даній станції. Якщо відліки по задній і передній рейках, по чорних сторонах, позначити через З і П, а відлік на точці +27 по чорній стороні рейки позначити через “”, то одержимо:

або отже.

За цією формулою обчислюють відмітки всіх проміжних точок. Початок і кінець траси прив’язують до найближчих реперів державної нівелірної мережі.

Таблиця 38

Журнал технічного нівелювання

Дата 28.VII.97р.

§241. Складання поздовжнього профілю

Важливим підсумковим документом технічного нівелювання траси є поздовжній профіль траси (Рис.246).

За допомогою поздовжнього профілю виконується вертикальне планування осі споруди і земляні роботи.

Вертикальний масштаб профілю беруть в 10 раз крупніше горизонтального. Робота по складанню поздовжнього профілю траси складається з складання чорного профілю і побудови червоної лінії.

Чорним профілем називається профіль траси побудований за відмітками точок траси, одержаних безпосередньо в полі, і тому вони відображують існуюче положення цих точок на час нівелювання. Всі лінії і підписи чорного профілю виконуються чорною тушшю.

Проектною лінією називається профіль осі траси, який вона повинна мати після виконання земляних робіт.

Всі лінії і записи, які відносяться до проектної лінії виконуються червоною тушшю.

Складання чорного профілю

Побудова чорного профілю починається з вибору горизонтального та вертикального масштабів і відмітки умовного горизонту. Горизонтальний масштаб профілю вибирається з урахуванням рельєфу місцевості і в залежності від точності проектування. При дорожніх вишукуваннях горизонтальний масштаб може бути прийнятим від 1:10000 до 1:2000. Вісь траси, як правило, проходить по лініях з невеликими ухилами, тому щоб зміни рельєфу було видно виразніше, при побудові профілю вертикальний масштаб береться в 10 раз крупніше горизонтального. При побудові профілю важливо правильно вибрати відмітку умовного горизонту, тобто лінії відносно якої будується профіль. Умовний горизонт повинен бути вибраний таким, щоб лінія профілю ніде його не перетинала і щоб в середньому профіль був розташований над лінією горизонту на 8-10 см. Крім цього

Рис.246

відмітка умовного горизонту повинна бути “круглою” – кратною 10 м.

Як правило, профіль викреслюють на міліметровому папері.

Лінію умовного горизонту проводять на аркуші міліметрового паперу з таким розрахунком, щоб під нею можна було розташувати побудування яке називається сіткою профілю (Див. Рис.246).

Після проведення лінії горизонту в масштабі відкладають пікети і проміжні точки. В кожній одержаній точці встановлюють перпендикуляр до лінії умовного горизонту і на перпендикулярах відкладають в вертикальному масштабі профільні відмітки, які дорівнюють різниці відміток точок і умовного горизонту з заокругленням до 1 см.

Перпендикуляри і вертикальні лінії, які їм відповідають, в смугах сітки 3 і 7 проводять чорною тушшю. В смузі 7, в тих місцях де є проміжні точки, записують відстані від заднього і переднього пікетів до даної проміжної точки в метрах. Сума таких відстаней повинна дорівнювати 100 м, тобто відстані між суміжними пікетами. В смузі 8 підписують номери пікетів, а в смузі 6 підписують абсолютні відмітки заокруглені до 1 см. Всі лінії і підписи виконують чорною тушшю.

Кінці перпендикулярів, встановлені до лінії умовного горизонту, які дорівнюють профільним відміткам в вертикальному масштабі, з’єднують прямими чорними лініями. Ламана лінія, яка утворилася, є чорним профілем. Після цього в смузі 2 сітки в відповідності з пікетажною книжкою складають план траси в горизонтальному масштабі профілю. Яри цьому випрямлена вісь траси наноситься червоною тушшю, а всі контури – чорною тушшю.

На осі траси пікети і проміжні точки не показуються.

Контури на плані траси зображують загальноприйнятими для даного масштабу умовними топографічними знаками.

В смузі 1 сітки профілю чорною тушшю підписують характер ґрунту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]