Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
71
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
366.59 Кб
Скачать

37

Пояснювальна записка

Податкова система кожної країни забезпечує фінансову базу держави, а також виступає головним знаряддям економічної політики. В Україні власна податкова система, яка відображає конкретні умови нашої країни. Важливою є проблема ролі податкової системи в Україні, її місце в ринковій економіці та зв'язок з економічною доктриною країни.

Тому в навчальних закладах, при підготовці висококваліфікованих спеціалістів, в галузі фінансів необхідно створювати умови для вивчення головних напрямів та положень податкової системи України.

Мета дисципліни - навчити студентів основам теорії та практики щодо податкової системи України, набути практичних навичок обрахунку податків згідно із законодавчими актами.

Завдання навчальної дисципліни: засвоєння сутності і видів податків, механізму оподаткування, а також формування навичок податкової роботи.

Предметом дисципліни в теоретичному аспекті є принцип розподілу і перерозподілу податковим методом вартості створеного в суспільстві ВВП, а в практичному - порядок обчислення і сплати податків, ведення податкового обліку і контролю.

Робочий зошит з курсу «Податкова система» передбачає опрацювання студентами матеріалу пройденого на лекційному занятті, дає можливість оперативно перевірити знання і вміння студентів. Тестові завдання та задачі з курсу передбачають застосування студентами знань отриманих не лише під час вивчення окремих розділів з курсу «Податкова система», але й інших економічних дисциплін.

Студенти використовують робочий зошит для роботи на семінарських заняттях. Розв’язання задач та тестових завдань оцінюється за чотирибальною шкалою.

При усному та письмовому опитуваннях оцінювання навчальної діяльності студентів спирається на такі критерії:

  • оцінка "відмінно" виставляється студенту, який безпомилково викладає навчальний матеріал, показує глибоке розуміння суті поставлених питань;

  • оцінка "добре" виставляється студенту, який грамотно розкриває суть поставлених питань, добре володіє термінами дисципліни, але припускає несуттєві помилки;

- оцінка "задовільно" виставляється студенту, який поверхово викладає суть навчального матеріалу, припускає багато помилок при відповідях на поставлені питання;

- оцінка "незадовільно" виставляється студенту, який не знає суті поставлених питань, при викладенні навчального матеріалу, допускає грубі помилки.

Оцінювання знань студентів при застосуванні тестів здійснюється, виходячи із співвідношення між кількістю правильних відповідей і всією кількістю завдань, що входять до тесту.

Шкала оцінок по тестах:

Оцінка

Правильні відповіді, %

Відмінно

не<80

Добре

не<70

Задовільно

не<50

Незадовільно

<50

Семінар

Засади організації податкової системи України

Мета заняття: вивчити організаційні засади побудови податкової системи, вивчити суть податків, їх основні елементи та функції.

Дати визначення термінам:

  1. Плата -___________________________________

__________________________________________________.

  1. Відрахування -___________________________

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________.

  1. Податок -________________________________

_____________________________________________________________________________________________________.

Соседние файлы в папке СТУД. робочий зошит