Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

мій звіт / Висновок

.docx
Скачиваний:
24
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
17.27 Кб
Скачать

ВИСНОВКИ

В результаті проходження практики в Бершадській МДПІ та проведеного аналізу при написанні звіту можна зробити висновок, що податки в руках держави є основними інструментами державного регулювання економіки, формування доходів бюджету, стимулювання науково-технічного прогресу, обмеження росту цін та інфляції.

Податкова система зобов'язана забезпечити гарантоване і стабільне надходження доходів до бюджету, а також забезпечити державі можливість впливу на всі сторони соціально-економічного розвитку суспільства.

Податкова система повинна включати в себе такі податки, які забезпечували б стабільну фінансову базу держави, без чого держава не в змозі безперервно фінансувати свої видатки, а особливо в даній нестабільній політичній та економічній ситуації. Найкращими помічниками держави в цьому плані є непрямі податки (податок на додану вартість, акцизний збір, мито), а також такі прямі податки, як податок на прибуток підприємств, податок з доходів фізичних осіб, плата за землю та інші.

Характерною особливістю діючої податкової системи є те, що впроваджений Податковий кодекс України в цілому виконує всі покладені на нього функції.

Отже, відповідно до поставленої мети та завдань розглянуто основи роботи Бершадської МДПІ. Розгляд основних питань роботи податкової інспекції проводився згідно змісту у порядку, який дозволяє найбільш повно уявити основні моменти роботи ДПІ.

Організаційна структура, без сумніву, з погляду однорідності та видів робіт є оптимальною, оскільки її розроблено з урахуванням видів робіт та однорідності виконуваних операцій. Стосовно чисельності, то зважаючи на завантаженість працівників, доцільно було б її збільшення, але з погляду на бюджетні можливості, чекати цього поки що не доводиться.

Стосовно ж обліку платників податків, то його в МДПІ організовано належним чином. Крім того, слід зазначити, що він ведеться в автоматичному режимі, що сприяє більшій його ефективності. Разом з функцією обліку платників податків, для здійснення більш якісного контролю за справлянням обов'язкових платежів, податкові органи здійснюють контрольно-перевірочні дії.

Так, розробляються на квартал-плани проведення документальних перевірок суб'єктів оподаткування, постійно проводяться тематичні перевірки за поданням відповідних органів, з якими податкові інспекції співпрацюють – банки, контрольно-ревізійне управління, та інші. Тобто, при проведенні контрольної роботи податкові органи намагаються якомога ширше охопити об'єкти перевірки на уникнення ухилень від оподаткування, а якщо такі є, то на їх виявлення та ліквідацію.

А допомагає у проведенні контрольної роботи, спрощує її та сприяє підвищенню її ефективності автоматизація більшої кількості процесів, виконуваних в ДПІ. Так, для спрощення роботи за зниженням обсягів документообігу в ДПІ розроблено ряд автоматизованих інформаційних систем (АІС) та автоматизованих робочих місць (АРМ). Вони допомагають здійсненню більш оперативного контролю за справлянням податків і обов'язкових платежів до бюджету.

Одним з важливих напрямків роботи податкової служби в напрямку попередження виникнення випадків порушення податкового законодавства є проведення консультаційної роботи з платниками податків. Даний обов’язок покладений на старшого державного податкового інспектора, а саме проведення роз'яснювальної та консультаційної роботи стосовно чинного оподаткування, проведення семінари з питань оподаткування, особисті консультації. Крім того, на стендах вивішується інформація щодо нововведень у законодавстві про оподаткування.

Тобто, проаналізувавши все вищевикладене, можна сказати, що податковими органами Бершадської МДПІ постійно проводиться робота по скороченню випадків ухилення від оподаткування, ведеться пошук нових напрямків удосконалення контрольної та контрольно-перевірочної роботи. Але, залишається недоліком ненормованість робочого дня податкових інспекторів, напруженість роботи податкових інспекторів. Тому потрібно проводити подальшу роботу з пошуку шляхів вдосконалення роботи податкових органів та можливостей їх впровадження.

Соседние файлы в папке мій звіт