Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформація / практика / документи ігор / 13n_1804 / додаток 15 методичнi.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
201.73 Кб
Скачать

14

Продовження додатка 8

Додаток 15

до наказу ДПС України

від 10.04.2012 № 282

Методичні вказівки щодо побудови організаційної структури територіальних органів дпс

1. Загальні положення

Методичні вказівки щодо побудови організаційної структури територіальних органів ДПС (далі – Методичні вказівки) розроблено відповідно до Закону України від 04 грудня 1990 року №509-ХІІ „Про державну податкову службу в Україні”, Положення про Державну податкову службу України, затвердженого Указом Президента України від 12 травня 2011 року №584, а також вимог постанов Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 року №563 „Про затвердження Типового положення про територіальні органи міністерства та іншого центрального органу виконавчої влади”, від 12 березня 2005 року №179 „Про упорядкування структури апарату центральних органів виконавчої влади, їх територіальних підрозділів та місцевих державних адміністрацій” та від 09 березня 2006 року № 268 „Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів”.

Метою Методичних вказівок є встановлення єдиних підходів та принципів побудови організаційної структури державних податкових служб в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі (далі регіональні ДПС), податкових інспекцій у районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах, міжрайонних, об’єднаних та спеціалізованих державних податкових інспекцій (далі – ДПІ) та забезпечення ефективної їх діяльності щодо виконання покладених на органи державної податкової служби України завдань.

  1. Вимоги щодо побудови організаційних структур територіальних органів дпс

2.1. Побудова організаційних структур територіальних органів ДПС здійснюється на основі погоджених з Міністром фінансів України структур:

Структура державних податкових служб в Автономній республіці Крим, областях, та м. Севастополі;

Структура Державної податкової служби у м. Києві;

Структура спеціалізованих державних податкових інспекцій по роботі з великими платниками податків;

Структура державних податкових інспекцій у районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах, міжрайонних та об’єднаних державних податкових інспекцій, чисельність яких (без урахування чисельності відділень та підрозділів податкової міліції) становить понад 100 одиниць;

Структура державних податкових інспекцій у районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах, міжрайонних та об’єднаних державних податкових інспекцій, чисельність яких (без урахування чисельності відділень та підрозділів податкової міліції) становить від 31 до 100 одиниць;

Структура державних податкових інспекцій у районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах, міжрайонних та об’єднаних державних податкових інспекцій, чисельність яких (без урахування чисельності відділень) становить 30 одиниць і менше.

Враховуючи спеціальний статус м. Києва як столиці України відповідно до Закону України від 15 січня 1999 року №401-ХІV „Про столицю України - місто-герой Київ”, для ДПС у м. Києві затверджується індивідуальна організаційна структура (після погодження із відповідними структурними підрозділами ДПС України).

2.2. У складі територіальних органів ДПС залежно від чисельності, ступеня складності покладених завдань, функцій і повноважень, а також обсягу роботи утворюються такі структурні підрозділи:

управління (самостійний відділ) – окремий структурний підрозділ. До складу управління входить не менше ніж два відділи.

Управління (самостійний відділ) очолює начальник.

Начальник управління, чисельність працівників якого не перевищує 16 одиниць, може мати одного заступника – начальника відділу. У разі коли чисельність працівників управління становить понад 16 одиниць, начальник управління може мати двох заступників, у т.ч. одного заступника, який не очолює відділ;

самостійний відділ у регіональній ДПС утворюється з чисельністю не менш як 6 одиниць, ДПІ – не менше як 3 одиниці;

самостійний сектор – структурний підрозділ, що утворюється для виконання завдань за окремим напрямом діяльності, функції якого неможливо поєднати з функціями інших структурних підрозділів.

Чисельність сектора складає не менш 2 штатних одиниць.

Сектор очолює завідувач;

відділ у складі управління – структурний підрозділ, що утворюється для виконання завдань за одним напрямом (функцією) діяльності органу державної податкової служби, з чисельністю не менш як 5 працівників.

Відділ очолює начальник.

Начальник відділу (як самостійного, так і у складі управління) може мати одного заступника. Така посада може вводитись у разі, коли чисельність працівників у відділі не менш як 7 одиниць;

самостійне відділення (на правах відокремленого підрозділу) – з чисельністю не менш як 6 одиниць, утворене у складі міжрайонної, об’єднаної державної податкової інспекції.

Відділення очолює заступник начальника державної податкової інспекції – начальник відділення.

У разі потреби у складі управління, самостійного відділу та відділення може утворюватися сектор з чисельністю не менш як 2 працівники. Такі сектори у складі управління утворюються понад нормативну кількість відділів, а у складі самостійного відділу та відділення – якщо чисельність працівників більше 6 одиниць.

У разі недостатньої чисельності замість секторів у складі відділення вводяться посади за напрямами роботи.

Сектори у складі відділення або посади за напрямами роботи відділення функціонально підпорядковуються відповідним структурним підрозділам міжрайонної, об’єднаної державної податкової інспекції.

2.3. Організаційні структури територіальних органів ДПС надаються на затвердження Голові ДПС України за підписом керівника податкового органу (або особи, яка тимчасово виконує його обов’язки) за формою, що додається. Організаційні структури ДПІ погоджуються головою регіональної ДПС.

Організаційні структури територіальних органів ДПС надаються до ДПС України щорічно до 15 грудня.

Якщо протягом року до структур територіальних органів ДПС необхідно внести зміни, то на затвердження надається перелік змін до організаційної структури, відповідна пояснювальна записка за підписом керівника податкового органу (або особи, яка тимчасово виконує його обов’язки) за формою, що додається. Переліки змін до організаційних структур ДПІ погоджуються головою регіональної ДПС.

Соседние файлы в папке 13n_1804