Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
інформація / otchet_po_prakt_za_4_kurs.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
311.3 Кб
Скачать

64

  1. Загальне ознайомлення із структурою ірпінської об’єднаної державної податкової інспекції (одпі)

Податкова служба - це сукупність державних органів, які організують і контролюють надходження податків, податкових і окремих видів неподаткових платежів. Державна податкова служба є апаратом державної виконавчої влади, що здійснює податкову політику і організує стягнення податків, зборів і платежів у розпорядження держави. Вона створена при Кабінеті Міністрів України.

До системи органів державної податкової служби належать: Державна податкова адміністрація України, державні податкові адміністрації в автономній республіці Крим, областях, містах Києві і Севастополі, державні податкові інспекції в районах, містах (крім міст Києва та Севастополя), районах у містах.

Податкова служба функціонує відповідно до Закону України "Про державну податкову службу". У своїй діяльності вона керується також Конституцією України, рішеннями Верховної Ради України та місцевих Рад народних депутатів.

Ірпінська ОДПІ становить низову ланку державної податкової служби[25].

ДПІ підпорядкована державній податковій адміністрації в Київській області і свою практичну діяльність здійснює в тісній взаємодії з Київською та Ірпінською районними державними адміністраціями, Київською та Ірпінською районними радами. Видатки на утримання ДПІ визначаються Державною податковою адміністрацією в Київській області і фінансуються з державного бюджету.

Ірпінська ОДПІ є юридичною особою, має самостійний кошторис видатків, розрахунковий рахунок, печатку із зображенням Державного Герба України та своїм найменуванням, інші печатки і штампи, відповідні бланки.

Очолюють роботу начальники управлінь та відділів, а загальне керівництво інспекцією здійснює начальник ДПІ та його замісники. Начальник призначається керівником Державної податкової адміністрації по Київській області за погодженням з Ірпінською ОДПІ. Інші працівники податкової інспекції призначаються начальником Ірпінської ОДПІ.

В роботі з кадрами значна увага приділяється укріпленню трудової та виконавчої дисципліни. За звітний період за допущені недоліки в роботі (неналежне виконання прогнозних показників по закріплених платежах до зведеного та державного бюджетів, допущення росту недоїмки) винесено 8 доган, ряд працівників позбавлялися або їм зменшувався розмір премії за відповідні місяці.

Створено резерв кадрів на посади керівних працівників інспекції для заміщення та просування їх по службі з державних службовців, які підвищили кваліфікацію, працівників органів виконавчої влади і органів самоврядування, випускників вищих навчальних закладів відповідного профілю в віці не старше 40 років. На кожну посаду державного службовця - керівника в кадровий резерв зараховано двоє і більше осіб.

Організація роботи та документообіг у відділах Ірпінської ОДПІ проводиться відповідно до інструкції, що має назву: "Типова інструкція з діловодства в органах державної податкової служби України", яка встановлює загальні правила документування управлінської діяльності. Відповідальність за організацію діловодства в органах державної податкової служби України несуть її керівники.

Структура Ірпінської ОДПІ наведена у Додатку 1.

Соседние файлы в папке інформація