Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
26
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
34.3 Кб
Скачать

Додаток 2

Прокуратура України

ПРОКУРАТУРА ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПРОКУРАТУРА ПОГРЕБИЩЕНСЬКОГО РАЙОНУ

22200, Вінницька область, м.Погребище, вул.Кооперативна 36 ,

тел /факс 04346 2 -12-50, 2-11-60

E-mail: pogre_prok@mail.ru

___________№_____________ (Проект)

Директору ТОВ «Укрзенпром-Погребище»

Карповичу Ю.Я.

П Р И П И С

про усунення порушень закону

Прокуратурою Погребищенського району, проведеною перевіркою встановлено, що ТОВ «Укрзенпром – Погребище» порушуються вимоги законодавства про працю.

Так, відповідно до ст. 21 Закону України «Про оплату праці» працівник має право на оплату своєї праці відповідно до актів законодавства і колективного договору на підставі укладеного трудового договору , згідно ст. 22 цього ж Закону суб'єкти організації праці не мають права в односторонньому порядку приймати рішення з питань оплати праці, що погіршують умови, встановлені законодавством, угодами та колективним договором .

Відповідно до ст. 24 Закону України «Про оплату праці» та ст.ст.115, 116 КЗпП України – заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені у колективному договорі, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів .

Відповідно до ст.ст. 15, 24 Закону України «Про оплату праці» – оплата праці працівників підприємства здійснюється в першочерговому порядку. Всі інші платежі здійснюються підприємством після виконання зобов’язань щодо оплати праці. Своєчасність та обсяги виплати заробітної плати працівникам не можуть бути поставленні в залежність від здійснення інших платежів та їх черговості.

Як встановлено перевіркою в підприємстві існує заборгованість по заробітній платі строком понад один місяць на суму 39670 грн., заробітна плата на підприємстві виплачується нерегулярно та не в першочерговому порядку, своєчасність та обсяги виплати заробітної плати поставлено в залежність від інших платежів та їх черговості.

Порушення вимог Закону України «Про оплату праці» має очевидний характер і може завдати істотної шкоди правам та інтересам громадян, якщо не буде негайно усунуто.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19,20,22 Закону України «Про прокуратуру»,-

ВИМАГАЮ :

Негайно усунути порушення вимог Закону України «Про оплату праці» виплативши заборгованість по заробітній платі.

Припис підлягає негайному виконанню, про що повідомляється прокурору Погребищенського району.

Припис може бути оскаржено прокурору Вінницької області або до Погребищенського районного суду протягом десяти днів.

Відповідно до ч.2 ст. 185-6 КУпАП – залишення посадовою особою без розгляду припису прокурора, а так само несвоєчасна відповідь на нього тягне за собою накладення штрафу від п’яти до восьми неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прокурор Погребищенського району

радник юстиції О.Л. Крижовий

Соседние файлы в папке Практика