Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
26
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
39.42 Кб
Скачать

Прокуратура України

ПРОКУРАТУРА ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПРОКУРАТУРА ПОГРЕБИЩЕНСЬКОГО РАЙОНУ

22200, Вінницька область, м.Погребище, вул.Кооперативна 36 ,

тел /факс 04346 2 -12-50, 2-11-60

E-mail: pogre_prok@mail.ru

____________№____________

Судовій палаті з кримінальних справ

апеляційного суду Вінницької області

Прокурора який брав участь у розгляді судом першої інстанції

Харченко І.В.

На вирок Погребищенського районного суду від 14.04.2012 року щодо Онищука І.М. за ч. 1 ст. 121 КК України

АПЕЛЯЦІЯ

Вироком Погребищенського районного суду від 14 квітня 2012 року засуджено:

Онищука І.М. 23.09.1970 р.н. жителя с. Талалаї Погребищенського району, розлученого, не працюючого, раніше судимого 05.07.2005 р. Погребищенським районним судом за ч. 3 ст. 185 КК України, 08.08.2006 р. Погребищенським районним судом за ч. 2 ст. 389 КК України – 4 місяці арешту

за ч. 1 ст. 121 КК України - засуджено до 6 років позбавлення волі.

Згідно вироку суду Онищука І.М. визнано винним та засуджено за те, що 16.07.2011 приблизно о 15.30 год. Онищук І.М. перебуваючи у власному домогосподарстві, що розташоване по вул. Комсомольська, 4 в с. Талалаї Погребищенського району, на підставі неприязних стосунків, які виникли через те, що Онищуку І.М. не сподобалось, як Гуменюк В.М. його підстриг, розпочав сварку. В ході сварки з Гуменюком В.М. у Онищука І.М. виник злочинний умисел, направлений на заподіяння Гуменюку В.М. тілесних ушкоджень.

З цією метою Онищук І.М. усвідомлюючи суспільну небезпеку своїх дій, у ході сварки із Гуменюком І.М. висловлюючи в його сторону нецензурну лайку, перебуваючи в кімнаті свого будинку, взяв в праву руку зі столу кухонний ніж та прикладаючи значну силу, умисно наніс один удар у черевну порожнину Гуменюка В.М.

Своїми діями Онищук І.М. спричинив Гуменюку В.М. тілесне ушкодження у вигляді проникаючого колото-різаного поранення черевної порожнини (ділянка лівої реберної дуги), що ускладнилась внутрішньочеревною кровотечею, яке виникло від дії колюче-ріжучого предмета та згідно висновку експерта № 254/1 від 08.08.2001 року має ознаки тяжкого тілесного ушкодження, яке небезпечне для життя в момент заподіяння.

Вважаю, що вирок суду стосовно Онищука І.М. підлягає скасуванню в зв'язку із невідповідністю призначеного покарання тяжкості злочину та особі засудженого внаслідок м'якості.

При призначенні засудженому покарання суд не в повній мірі виконав вимоги названого закону та вирішуючи питання щодо міри покарання, не в повній мірі врахував ступінь тяжкості скоєного злочину, особу винного, обтяжуючі обставини і призначив Онищуку І.М. покарання, яке є явно несправедливим внаслідок м’якості.

Так, при постановленні вироку, фактично залишив поза увагою, не давши належної оцінки тому, що Онищук І.М. вчинив злочин, який згідно ст. 12 КК України відноситься до категорії тяжких злочинів, , малозначний привід, який передував вчиненню злочину, внаслідок його злочинних дій завдано шкоду потерпілому Гуменюку В.М., засуджений суспільно корисною працею не займається, заходів до відшкодування заподіяної злочином потерпілому шкоди не вживав та за місцем проживання характеризується негативно.

Крім цього, судом не враховано думку потерпілого Гуменюка В.М., який наполягає на призначенні суворої міри покарання.

Враховуючи обставини справи, вважаю, що призначене Онищуку І.М. покарання є не достатнім для виправлення засудженого, попередження вчиненню ним нових злочинів та суперечить вимогам ст.ст. 50, 65 КК України.

Таким чином, вирок Погребищенського районного суду від 14.04.2012 щодо Онищука І.М. підлягає скасуванню з направленням справи на новий судовий розгляд.

На підставі наведеного, керуючись ст. ст. 348, 366, 367, 372, 374 КПК України, -

П Р О Ш У:

Вирок Погребищенського районного суду Вінницької області від 14.04.2012 щодо Онищука І.М. за ч. 1 ст. 121 КК України через невідповідність призначеного покарання тяжкості вчиненого злочину та особі засудженого внаслідок м’якості, скасувати, а справу направити на новий судовий розгляд в той же суд, але в іншому складі суддів.

Прокурор який приймав участь у розгляді кримінальної

справи судом першої інстанції І.В. Харченко

Соседние файлы в папке Практика