Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
26
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
36.86 Кб
Скачать

Додаток 3

Прокуратура України

ПРОКУРАТУРА ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПРОКУРАТУРА ПОГРЕБИЩЕНСЬКОГО РАЙОНУ

22200, Вінницька область, м.Погребище, вул.Кооперативна 36 ,

тел /факс 04346 2 -12-50, 2-11-60

E-mail: pogre_prok@mail.ru

___________№_____________

Голові правління ПрАТ»Погребищенське АТП-10537»

Демидюку В.В.

ПОДАННЯ

Про усунення порушень Закону України «Про оплату праці»,

Кодексу законів про працю України, причин та умов,

що їм сприяють

м. Погребище 10.04.2012 року

Проведеною прокуратурою Погребищенського району перевіркою встановлено, що ПрАТ «Погребищенське АТП-10537» порушуються вимоги законодавства про працю.

Так, відповідно до ст. 21 Закону України «Про відпустки» заробітна плата працівникам за час відпустки виплачується не пізніше ніж за три дні до її початку.

Проте, в порушення даної норми закону працівникам підприємства заробітна плата за час відпустки та матеріальна допомога на оздоровлення виплачується несвоєчасно, а саме під час того, як працівники підприємства перебувають у відпустці.

Мають місце порушення вимог ст.115 КЗпПУ згідно якої заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені у колективному договорі, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів.

Проте під час проведення перевірки встановлено, що заробітна плата працівникам підприємства виплачується 2 раз на місяць але пізніше ніж за 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

Згідно ст. 116 КЗпПУ - при звільненні працівника виплата всіх сум, що належать йому від підприємства, установи, організації, провадиться в день звільнення.

В порушення вищезазначених вимог ПрАТ «Погребищенське АТП-10537» не проводить розрахунки із звільненими працівниками в день звільнення.

Відповідно до ст. 110 КЗпПУ– при кожній виплаті заробітної плати власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівника про такі дані, що належать до періоду, за який провадиться оплата праці.

Проте, в порушення вищезазначених вимог ПрАТ «Погребищенське АТП-10537» не повідомляє працівників про період, за який проводиться оплата праці, загальну суму заробітної плати з розшифровкою за видами виплат, розміри і підстави відрахувань та утримань із заробітної плати, суму заробітної плати, що належить до виплати.

Також в порушення вимог ст. 33 Закону України «Про оплату праці» в період між переглядом розміру мінімальної заробітної плати підприємство не проводить індексацію заробітної плати працівникам.

Дані порушення закону стали можливими через невиконанням своїх безпосередніх обов’язків головним бухгалтером підприємства, а також через відсутність належної вимогливості з боку керівництва підприємства.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 20,23 Закону України «Про прокуратуру»,-

ВИМАГАЮ :

Невідкладно розглянути дане подання і не пізніш як у місячний строк вжити відповідних заходів до усунення порушень закону, причин та умов, що їм сприяють, про наслідки повідомити прокурора району.

Відповідно до ч.2 ст. 185-6 КУпАП – залишення посадовою особою без розгляду припису прокурора, а так само несвоєчасна відповідь на нього тягне за собою накладення штрафу від п’яти до восьми неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прокурор Погребищенського району

Радник юстиції О.Л. Крижовий

Соседние файлы в папке Практика