Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
30.72 Кб
Скачать

ТЕМАТИКА РЕФЕРАТІВ

з дисципліни "ПРИКЛАДНА МЕХАНІКА"

  1. Загальні поняття, гіпотези та аксіоми механіки. Сила, система сил. Зв’язки та їх реакції. Момент сили. Момент пари сил. Типи навантажень.

  1. Основні задачі статики та правила їх вирішення. Довільна система сил, що розміщені в одній площині. Умови рівноваги плоскої системи сил. Головний вектор, головний момент та їх компоненти.

  1. Опір матеріалів. Основні визначення і задачі. Навантаження їх визначення та класифікація. Елементи конструкцій та їх типи. Метод перерізів. Напруження. Напруження в поперечних перерізах стержня. Основні випадки навантаження сталого стержня.

  1. Розтяг та стиск. Повздовжня сила. Напруження. Деформації повздовжні та поперечні. Закон Гука, модуль пружності 1-го роду , коефіцієнт Пуасона. Діаграма розтягу малоуглецевої сталі Умови міцності та жорсткості. Розрахунки на міцність та жорсткість. Принцип визначення допустимих напружень.

  1. Основи теорії напруженого стану. Напружений стан в точці , лінійний і плоский напружений стан, закон парності дотичних напружень.

  1. Зсув. Явище зсуву , чистий зсув , закон Гука при зсуві , модуль зсуву. Напруження і деформації при зсуві. Розрахунки на міцність при зсуві.

  1. Кручення. Визначення деформації кручення , напруження в поперечних перерізах. Закон Гука при крученні. Умови міцності і жорсткості. Розрахунки на міцність при крученні.

  1. Згин. Аналіз напруженого та деформованого стану при згині. Внутрішні силові фактори при згині. Нормальні та дотичні напруження при згині. Деформації при згині, закон Гука. Моменти інерції і моменті опору поперечних перерізів. Розрахунок балок на міцність і підбір перерізів. Диференціальне рівняння пружної лінії балки. Розрахунки на жорсткість при згині.

  1. Теорії міцності. Перевірка міцності за основними теоріями. Складний опір. Розрахунки стержнів на згин та кручення. Еквівалентна система нагруження, приведений момент, еквівалентні напруження. Методика розрахунку прямих валів на міцність при згині та крученні.

  1. Основні конструкційні матеріали. Їх характеристики. Вибір конструкційних матеріалів.

  1. Класифікація деталей машин. Загальні положення. Передачі. Класифікація та загальні характеристики передач. Фрикційні передачі. Варіатори.

  1. Пасові та ланцюгові передачі. Загальні відомості. Конструкції, галузі використання, достоінства і недоліки. Основи розрахунку.

  1. Зубчасті передачі. Загальні відомості. Конструкції, галузі використання, достоінства і недоліки. Основні параметри та кінематика, сили в зачепленні. Основи розрахунку.

  1. Черв'ячні передачі. Загальні відомості. Конструкції, галузі використання, достоінства і недоліки. Основні параметри та кінематика, сили в зачепленні. Основи розрахунку.

  1. Редуктори. Види редукторів та їх конструкції. Види приводів технологічних машин. Кінематичний та силовий розрахунок приводу.

  1. Вали та осі. Конструктивні особливості та порядок розрахунку. Опори валів та осей. Вибір підшипників кочення. Муфти. Конструкції, галузі використання.

  1. З’єднання деталей машин. Класифікація з’єднань. Нероз’ємні з’єднання. Конструкції, достоїнства та недоліки. Розрахунок клепаних та зварних з’єднань.

  1. Роз’ємні з’єднання, їх класифікація. Різьбові з’єднання, види різьб. Види різьбових з’єднань та галузі їх застосування. Шпоночні та шлицеві з”єднання. Загальна характеристика, галузі застосування, розрахунок.

Література:

  1. Иосилевич Г.Б., Строганов Г.Б., Маслов Г.С.. Прикладная механика.-М., 1985.

  1. Шейнблит А.Е. Курсовое проектирование деталей машин.-М., 1980.

  1. Путята Т.В. и др. Прикладная механика.-М., 1977.

  1. Писаренко Г.С. та інш. Опір матеріалів.-К.: Вища школа, 1993.-655 с.

  1. Степин П.А. Сопротивление материалов.-М., 1988.

  1. Гузенков П.Г. Детали машин.-М., 1982.

  1. Опір матеріалів. Контрольні завдання і методичні вказівки до їх виконання / Склад. Г.В.Біліда, А.І.Марченко.-К: ДАЛПУ,1996.

Соседние файлы в папке Koнтpoль “Прикладна механіка”