Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
42
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
359.42 Кб
Скачать

29

Зміст

Вступ……………………………………………………………….………………………3

Розділ 1. Основні характеристики корпоративних комп'ютерних мереж ……………5

1.1. Продуктивність корпоративних комп'ютерних мереж……………………..5

1.2. Надійність, відмовостійкість і безпека корпоративних комп'ютерних мереж.……………………………………………………………………………...10

1.3. Додаткові характеристики корпоративних комп'ютерних мереж………...14

1.4. Сумісність корпоративних комп'ютерних мереж…………...……………15

1.5. Прозорість корпоративних комп'ютерних мереж…...……………………16

1.6. Підтримка різних видів трафіка……………………………………..……16

Висновки……………………………………………………………………...…………………………………….18

Розділ 2. Проект локальної мережі університету……………………………………...20

2.1. Завдання……………………………………………………………………...20

2.2. Структурна схема проекту локальної мережі……………..………………22

2.3. Параметри імітованого трафіку………...………………………………..…27

2.5. Статистичні характеристики середньої завантаженості всього активного

мережевого обладнання……………………….……………………………….27

2.6. Розрахунок вартості компонентів мережі…………………………………29

Список використаної літератури……….……………………………………………….30

ВСТУП

Метою курсового проекту є закріплення, поглиблення і узагальнення знань, одержаних під час вивчення курсу “Комп’ютерні мережі”. У теоретичній частині поставлено за мету ознайомитись з характеристикою корпоративних комп’ютерних мереж. У практичній частині описана структурна схема проекту локальної мережі, а також наведений перелік вартості пристроїв і матеріалів, необхідних для побудови локальної мережі.

Включення персональних комп'ютерів в мережу дозволяє вирішувати об'ємні завдання не тільки на своєму комп'ютері, але і використовувати комп'ютери сусідів чи навіть знаходяться в іншому місті або країні, які в даний час не використовуються їх власниками (мережеве рішення задач). Об'єднання комп'ютерів у мережі дозволяє отримати ряд переваг, у тому числі спільно використовувати дорогі суперкомп'ютери, периферійне устаткування і так далі. Мережа комп'ютерів в певній мірі еквівалентна об'єднанню в енергетичні системи розрізнених електростанцій і споживачів, що дозволяють згладжувати навантаження і перерозподіляти потужності.

На сучасному етапі розвитку і використання корпоративних мереж найбільш актуальне значення придбали такі питання, як оцінка продуктивності і якості корпоративних мереж та їх компонентів, оптимізація вже існуючих або планованих до створення корпоративних мереж. Зараз, коли корпоративні мережі стали визначальним компонентом в інформаційній стратегії більшості великих організацій, що мають філії в різних містах, недостатня увага до оцінки потужності корпоративних мережі та її планування призвело до того, що сьогодні для підтримки сучасних додатків в архітектурі клієнт-сервер багато мереж необхідно заново проектувати, а в багатьох випадках і замінювати.

Продуктивність і пропускна здатність корпоративної мережі визначається рядом факторів: вибором серверів і робочих станцій, каналів зв'язку, мережного обладнання, мережного протоколу передачі даних, мережевих операційних систем і операційних систем робочих станцій, серверів і їх конфігурацій, розподілом файлів бази даних по серверах в мережі, організацією розподіленого обчислювального процесу, захисту, підтримки і відновлення працездатності в ситуаціях збоїв і відмов і т.п. Все більше з'являється судів на флоті, оснащених сучасною комп'ютерною технікою. Зв'язок з кожним днем стає все більш комп'ютеризованою. Не мине й десятка років, як старі методи і засоби зв'язку підуть у минуле і поступляться своє місце зв'язку на основі мережних комунікацій. Ось чому так важливо для майбутніх програмістів мати знання в області мережевих технологій. У цій роботі стоїть завдання дати повну характеристику корпоративних комп'ютерних мереж.

Розділ 1. Основні характеристики корпоративних комп'ютерних мереж

До корпоративних комп'ютерних мереж (Intranet), як і до інших типів комп'ютерних мереж, пред'являється ряд вимог. Головна вимога – виконання мережею її основної функції: забезпечення користувачам потенційної можливості доступу до ресурсів всіх комп'ютерів, об'єднаних в мережу. Вирішенню цієї основної задачі підпорядковані інші вимоги: по продуктивності, надійності, відмовостійкості, безпеки, керованості, сумісності, розширюваності, масштабованості, прозорості та підтримці різних видів трафіку.

Соседние файлы в папке Курсовий_АЛЛА