Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

_electro / МСНД пр. роб. №2 Шпурик К. гр.МгІТ-09

.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
05.02.2016
Размер:
42.5 Кб
Скачать

КИЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ТЕХНОЛОГІЇ ТА ДИЗАЙНУ

Кафедра електромеханічних систем

Звіт по практичній роботі №2

з дисципліни Методологія сучасних наукових досліджень

на тему Обґрунтування актуальності наукових досліджень

Виконав: ст. гр. МгІТ-09 Шпурик К. О.

Перевірила: к.т.н., доцент Кулік Т.І.

Київ – 2014

ЗМІСТ

  1. Назва та керівник магістерської роботи

  2. Актуальність дослідження

  3. Мета та задачі дослідження

  4. Предмет і об’єкт дослідження

  5. Методи досліджень

  6. Наукова новизна

  7. Практичне значення

Назва та керівник магістерської роботи

Автоматизована система обміном аудіо- та відеоданими в реальному часі. / керівник роботи: доц. Яхно Володимир Михайлович.

Актуальність дослідження

Завдяки виникненню і розвитку мереж передачі даних з'явився новий, високоефективний спосіб взаємодії між людьми. Спочатку мережі використовувалися головним чином для наукових досліджень, але потім вони стали проникати буквально в усі області людської діяльності.

З допомогою система обміну аудіо- та відеоданими можна не тільки обмінюватися повідомленнями в реальному часі, але і здійснювати дзвінки. Така система дозволить здійснювати дзвінки через Інтернет відчутно дешевше, ніж по телефону. На сьогоднішній день випускаються смартфони з вбудованою камерою на передній панелі , що дозволяє здійснювати відеодзвінки без використання комп'ютера або ноутбука.

Мета та задачі дослідження

Метою дослідження є вдосконалення процесу передачі даних в мережі, а також покращити зручність використання і захищеність розмов.

Для досягнення поставленої мети були визначені та вирішені такі основні задачі:

- Проаналізувати процес передачі даних в мережі;

- Розробити програмне забезпечення для передачі аудіо- та відеоданих в мережі.

Предмет і об’єкт дослідження

Об’єкт дослідження – процес передачі даних в мережі.

Предмет дослідження – автоматизація та вдосконалення процесу обробки вхідних даних та отримання результатів для підвищення швидкості та якості передачі даних.

Методи досліджень

Теоретичні дослідження базуються на основних положеннях стандартів мережі та систематичному цілеспрямованому вивченню технологій передачі даних в мережі.

Експериментальні дослідження виконані згідно стандартних методик в практичному застосуванні програмного забезпечення.

Наукова новизна

Забезпечення якісного інформаційного обслуговування користувачів шляхом видачі вірогідної, своєчасної та достатньої для прийняття управлінських рішень інформації у формі, яка є зручною для використання, є основним призначенням інформаційного забезпечення.

Розроблений програмний продукт, значно скоротить час роботи з вхідними документами підчас проведення змагань, забезпечить швидке редагування даних і зменшить можливість виникнення помилок в ході отримання результатів.

Практичне значення

Результатом проведеної роботи стане практичне застосування розробленого програмного продукту, що призведе до значного покращення передачі аудіо- та відео даних в мережі. Така система дозволить здійснювати дзвінки через Інтернет відчутно дешевше, ніж по телефону. Така система також може бути використана в локальній мережі, тобто без доступу до Internet, що актуально в ізольованих та захищених мережах.

Соседние файлы в папке _electro