Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Відповіді_Підсумковий_контроль.docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
50.49 Кб
Скачать

98. Що може вимагати власник свідоцтва на торгівельну марку (знак для товарів і послуг) вразі неправомірного її використання?

Власник свідоцтва на торговельну марку (знак для товарів і послуг) може вимагати усунення з товару, його упаковки незаконно використаного знака або позначення, схожого з ним настільки, що їх можна сплутати, або знищення виготовлених зображень знака або позначення, схожого з ним настільки, що їх можна сплутати. На вимогу власника свідоцтва таке порушення повинно бути припинено, а порушник зобов'язаний відшкодувати власнику свідоцтва заподіяні збитки. горілки Будь-які посягання на права власника патенту на корисну модель, передбачені ст. 20 Закону України "Про охорону прав на промислові зразки", вважаються порушенням прав власника патенту, що тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України. На вимогу власника патенту таке порушення повинно бути припинено, а порушник зобов'язаний відшкодувати власнику патенту заподіяні збитки.

99. Що може вимагати власник свідоцтва на право використання зазначення походження від порушника?

Власник свідоцтва на право використання зазначення походження має право вимагати від порушника: - припинення дій, що порушують право або створюють загрозу порушення; - вилучення з обігу товару з неправомірним використанням зазначення походження; - вилучення з товару чи його упаковки неправомірно нанесеного зазначення походження, а при неможливості цього - знищення товару; - відшкодування втрат, включаючи неодержані доходи; - відшкодування збитків у розмірі не більшому за отриманий порушником прибуток; - вжиття інших передбачених законами заходів, пов'язаних із захистом прав на зазначення походження товару.

100. За яких умов виріб визначається виготовленим із застосуванням запатентованого промислового зразка?

Продукт визнається виготовленим із застосуванням запатентованого винаходу (корисної моделі), якщо при цьому використано кожну ознаку, включену до незалежного пункту формули винаходу (корисної моделі), або ознаку, еквівалентну їй.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]